Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Växjö
VLH

Tung förlust i hemmapremiären

18 september 2021 18:22
Matchrapport

Hemmapremiären är ett faktum. En förlust med 2–6 mot Växjö Lakers. En match som har sina för och nackdelar. Nya tag inför nästa match!


Målrik första period

Timrå börjar starkt lika så Växjö. Spelet rör sig över hela planen med anfall från båda lagen. Men efter 6 spelade minuter får Växjö turligt in pucken i Timrånätet bakom Rajaniemi i målet. Efter det tar Växjö initiativet och kan utöka sin ledning till 0–2 i ett numerärt överläge.

Men Timrå får chansen när Pontus Holmberg i Växjö utvisas. Timrå får utdelning i powerplay när Nolan Zajac lossar bössan med ett skott som rasslar i nätet. Energin i Timrå ökar och hoppet om att komma tillbaka in i matchen ligger i luften. Men Växjö kan fortsätta tåga på och får in puck efter puck efter puck.

Den första perioden slutar 1–5 till gästerna. Fem mål på tio skott är statistiken för Växjö Lakers, efter 20 spelade minuter. Ett resultat som delvis inte speglar matchen i helhet. Växjö har turen och studsen med sig på ett par mål, men tar även vara på möjligheterna på ett effektivt sätt med ett bra spel. Inte Timrås period.

Timrås bästa period i matchen

Den andra perioden är i jämförelse med den första väldigt händelsefattig utöver några utvisningar. Men däremot kämpar Timrå hårt och får utdelning i form av ett mål av Lodin som bjuder på ett fenomenalt skott som klingar till i målet när den går in bakom Växjö-keepern.

Denna period är en bättre sådan för Timrå IK som även vinner perioden med 1–0. Denna period blir med facit i hand Timrås bästa period.

Tredje perioden

Växjö kommer ut starkt och punkterar matchen med en säker ledning med 2–6 som även blir slutresultatet efter 60 spelade minuter.