Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Malmö
MIF

Timrå IK formstarka i seger mot Malmö Redhawks

2 december 2021 21:52
Matchrapport

Timrå IK visar sin starka form direkt i första och bjuder på ett starkt offensivt spel. Det dröjer inte lång tid innan det rasslar till i Malmökassen. Timrå spelar en bra period med ett Malmö som är på hälarna. Men Malmö får energi av ett kvitteringsmål som följs tätt inpå av ett ledningsmål innan pausvila. Timrå kommer ut starkt även i den andra perioden, och det tar Laleggia bara 28 sekunder att kvittera till 2–2. Efter det gör Timrå ytterligare två mål. Ställningen 4–2 håller sig genom den tredje perioden och Timrå vinner sin tredje raka.


Timrå IK startar matchen offensivt

Efter bara fyra minuter gör Timrå mål när Jens Lööke får ett pass och driver ner i gästande Malmö Redhawks zon och lägger pucken diagonalt till Robin Alvarez som klappar till pucken till Jacob Blomqvist som trycker in pucken i ett princip öppet mål, 1–0 till Timrå IK.

Timrå fortsätter att pressa Malmö i gästernas zon och får iväg flera skott.

Malmö känns på hälarna och irritationen är uppenbar i laget. Timrå är fortsatt offensivt och stoppas inte av gästerna. Efter första halvan av perioden leder Timrå skotten med 8–1 och har övertaget i matchen.

Med 5:33 kvar av perioden får Malmö en kvittering efter ett av få anfall. Det är en konstig situation framför mål med många klubbor och kroppar i närheten av Jacob Johansson i mål. På något sätt glider pucken in under en liggandes Johansson. Domarna ringer på målet som efter ett par minuter godkänns. Ett väldigt orättvist mål då Timrå ägt matchen.

Malmö kommer in i matchen efter sitt kvitteringsmål och kan börja spela ett offensivt spel.

Med 3:27 får Malmö in ett ledningsmål efter ett skott som räddas av Johansson men studsar ut på returen som letar sig in i mål. Malmö har kommit igång och tagit ledningen från att helt varit underlägsna under majoriteten av perioden.

Perioden slutar 1–2 med ledning för gästerna. Skotten vinner Timrå med 14–7.

Timrå IK visar dominans

Timrå kommer in hårt i den andra perioden och det tar bara 28 sekunder innan Joey Laleggia driver ner pucken i offensiv zon och lägger in pucken i nätet efter en viktförflyttning och ett skott. Ett snabbt mål som betyder kvittering med 19:32 kvar att spela i den andra perioden.

Timrå går likt den första perioden väldigt hårt offensivt och Malmö hamnar återigen på hälarna.

Och med mindre än fyra minuter spelat så kommer också ledningsmålet för Timrå efter ett långt pass från egen zon av Filip Westerlund till Robin Hanzl som driver ner mot mål och droppar snett bakåt till Sebastian Hartmann som får en fint levererat pass och kan enkelt lägga in pucken i mål, 3–2 Timrå IK.

Med sex minuter spelat får Timrå chansen i powerplay efter att Erik Walli Walterholm blivit nerdragen av Lerby i Malmö, som utvisas för interference. Timrå tar vara på sitt numerära överläge när Timrå befinner sig i offensiv zon. Joey Laleggia har pucken högt upp i zonen och lägger ett pass till Ty Rattie som provar ett dragskott och hittar nät. Ty Rattie som vi redan vet är effektiv i powerplay utökar Timrås ledning till 4–2 med 7:09 spelade minuter i den andra perioden.

Till skillnad från den första perioden får Timrå rättvis utdelning på sina skott och möjligheter. Timrå dominerade skotten under majoriteten av den första perioden men fick bara in ett mål. Nu har laget gjort tre mål på tre skott mot mål.

Med tio minuter kvar faller en av domarna till isen och slår i bakhuvudet i isen. Efter ett par minuter lämnar domaren isen och det återstår två linjemän och en huvuddomare när matchen drar igång igen.

Timrå fortsätter sitt offensiva spel och varje anfall är ett farligt sådant med en möjlighet mot mål. Den väckarklocka Malmö fick efter sitt första mål var bara tillfällig och gästerna drar sig tillbaka samt låter Timrå spela som de vill.

Perioden går till sitt slut och Timrå vinner perioden med 3–0 lika så skotten med 10–6 (24–13).

Malmö lyckas inte stoppa formstarka Timrå

Perioden startar jämnare än tidigare med ett Malmö som är i höjd med Timrå nivåmässigt i sitt spel. Det är ett fysiskt spel och det knuffas och tuffas framför målen vid blockeringar.

I och med att perioden är inledningsvis jämnare är perioden händelsefattig än så länge med spel som inte kommer till avslut.

Med 8:36 utvisas Erik Walli Walterholm två minuter för tripping och Timrå får för första gången i matchen spela med fyra spelare på isen. Timrå gör ett bra boxplay och gör det svårt för Malmö att komma till spel i offensiv zon. Timrå vinner många närkamper och dueller och kan utan större svårigheter dumpa ner pucken i Malmözonen. Timrå klarar spelet i numerärt underläge.

Malmö får kort efter att Timrå blivit fulltaliga ett läge framför mål där pucken träffar målramen. Kort där efter kommer ett till skott i ribban efter en vunnen tekning av Malmö, där Carl Söderberg i Malmö sparkar in pucken i mål på returen och domarna får återigen ringa på ett mål. Denna gång döms målet bort och ställningen är fortsatt 4–2 till Timrå IK med sex minuter kvar av perioden.

I samband med den tidigare situationen utvisas Jacob Blomqvist två minuter för holding och Timrå får spela sitt andra boxplay i matchen. Med 43 sekunder kvar av utvisningen tar Malmö timeout. Malmö väljer även att plocka målvakten för att spela sex mot fyra i 43 sekunder. Timrå klarar spelet med fyra spelare mot sex och är fulltaliga med knappa fyra minuter kvar av matchen.

Malmö fortsätter att spela med tom målbur för att försöka sig på en reducering. Hanzl är nära på att punktera matchen men pucken glider en halvmeter på fel sida av den högra stolpen.

Malmö får ett tryck i offensiv zon och genererar flera skott på mål, men Jacob Johansson håller tätt med två minuter kvar att spela. Malmö kommer ikapp och förbi Timrå i skottstatistiken i slutet av den tredje perioden men det räcker inte till.

Timrå IK vinner sin tredje raka match med 4–2 på tavlan. Timrå har nu vunnit sex av sju matcher efter sin svacka för en månad sedan. Timrå visar stor form trots manfall pga diverse skador och sjukdomar. Timrå ligger fortfarande på en 13e plats i tabellen men är nu ikapp Malmö poängmässigt med 25 poäng med en omgång mindre spelad. Malmö däremot har bättre +/– statistik och behåller sin plats i tabellen.