Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Timrå
TIK

Förlust i Skellefteå

7 oktober 2021 21:15
Matchrapport

Det var en svängig och fartfylld tillställning som tog plats i Skellefteå Kraft Arena när Timrå var på besök, för att komma tillbaka till vinnarspåret igen. Matchen inleddes jämnt, och mållöst, för att sedan växla upp målmässigt i den andra perioden med totalt tre gjorda mål och 2-1-ledning för hemmalaget. I matchens sista period tog Skellefteå över taktpinnen rejält, men Rajaniemi stod på huvudet och höll Timrå kvar i matchen. Det var dock Skellefteå som till slut skulle ta hem alla tre poäng genom 3-1 i öppen kasse, och sedermera ett fjärde mål strax innan slutsignal.


Spelmässigt jämn första period

Timrå sätter upp ett bra presspel i inledningen av den första perioden, som är oerhört jämn men fattig på målchanser de första dryga fem minuterna. Matchens första farliga läge kommer genom Skellefteås Adam Mascherin, men Rajaniemi stänger säkert.

Strax därpå får hemmalagets Linus Karlsson chansen i ett friläge, men återigen täpper han till, Rajaniemi.

Matchens första powerplay går till Timrå då Skellefteå haft för många spelare på isen. Bara sekunder hinner passera innan Timrå testar lyckan genom Hartmann, men utan framgång. Därefter får man jobba en del för att etablera ett spel i offensiv zon, och när drygt halva Timrås powerplay passerat åker man på en egen utvisning, då Liljewall väldigt oturligt trippar en Skellefteåspelare.

Skellefteå är skrämmande nära att ta ledningen, men Rajaniemi står för en monsterräddning när han gör en lång sidledsförflyttning och liggande får fram benskyddet för att stoppa pucken.

Man har några offensivt fina chanser på kort tid, dels då Timrå bjuder på oerhört fint spel när man rullar upp Skellefteåförsvaret, men avslutet stoppas av Strauss Mann i hemmakassen. Inte långt senare är det nära att pucken letar sig in bakom Mann då Zajac, via en något oväntad studs på Linus Karlssons skridsko, får pucken på mål.

Med tre minuter kvar av perioden får Timrå återigen spela boxplay, då Ty Rattie får sätta sig i två minuter för en hooking, som ändå får kategoriseras som högst nödvändig. Timrå håller glädjande nog undan riktigt bra i numerärt underläge och bjuder inte Skellefteå på någonting.

Svängig mittenakt

Efter bara trettio sekunder får Timrå chansen i powerplay, och har två riktigt vassa lägen. Först Lodin som styr en puck strax utanför Manns vänstra stolpe, sedan Lööke som får öppet mål men lyckas tyvärr inte få bladet på pucken.

Sedan får Skellefteå ett superläge lite till skänks, då Rajaniemi är långt utanför målområdet för att spela bort pucken, som dråpligt nog går rakt på Skellefteås Rickard Hugg. Hugg uppfattar att målet är öppet och försöker skicka in den men Rajaniemi hinner tillbaka och plockar pucken.

Skellefteå börjar pressa ordentligt och avlossar en del skott mot Timråkassen och får, knappt sex minuter in i perioden, två minuters powerplay. Och den här gången får man dessvärre utdelning genom Adam Mascherin, efter en tilltrasslad situation framför mål.

Timrå får möjligheten att replikera tämligen omgående då Skellefteås Michael Kapla blir utvisad i två minuter. Och man tar chansen! Det är Lööke som gör sitt första mål för säsongen, fint assisterad av Lodin.

Dessvärre hamnar Timrå i baksätet igen kort därpå, när Melker Karlsson styr in en passning från Michael Kapla, och 2-1 på tavlan.

Återstoden av perioden är helt och fullt Timrås, då man går hårt för en kvittering men hittar inte riktigt hela vägen fram och resultatet står sig. Uddamålsunderläge inför den sista perioden.

Tuff avslutning

Timrå får återigen chansen att kvittera matchen i powerplay då hemmalagets Jonathan Johnson åker ut i två minuter för en slashing, men den här gången får man ingen målmässig utdelning.

När båda lagen åter har fullt manskap på isen är det nästan bara Skellefteå under ett gäng minuter. Hemmalaget matar på med skott från alla positioner i Timrås zon men Rajaniemi står på huvudet och håller Timrå kvar i matchen. När halva perioden är spelad åker Timrå dessutom på en utvisning och Skellefteå får två minuter i numerärt överläge.

Timrå håller undan och släpper inte till någonting under de två minuter man har decimerat manskap. Istället är det Timrå som, strax efter man blivit fulltaligt, är en hårsmån ifrån att kvittera matchen då Zajac slår en magnifik passning tvärs över Skelleteås zon, rakt på Hanzls blad som är så, så nära att få in pucken.

Timrå har ytterligare några lägen att kvittera, och då särskilt genom Jacob Blomqvist som kommer ren mot Strauss Mann men drar pucken i ribban. Man gör sedan en sista satsning och tar ut målvakten för att få spela sex mot fem. Skellefteå sätter då spiken i kistan när Linus Lindström gör 3-1 i öppen kasse. Innan matchen blåses av kommer också 4-1 efter en styrning av Oscar Möller.

Nästa hemmamatch

Redan på lördag är det dags igen! Då tar vi emot Leksands IF hemma i NHC arena. Har du säkrat din plats?

Om inte, gör det på tik.ebiljett.nu