Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Leksand
LIF

Tung förlust i NHC Arena

9 oktober 2021 17:35
Matchrapport

Kvällens match mot Leksand blev en tung historia trots en bra inledning. Man hade häng efter första perioden men i den andra rann det iväg och till slut skrevs siffrorna till 3-8 för bortalaget.


Stark start, tung avslutning.

Timrå går ut starkt inledningsvis och är någon centimeter från att göra matchens första mål efter bara någon minut. Efter lite tumult framför Leksandsmålet så fladdrar runt målet och studsar till slut bara strax utanför ett öppet mål.

Trots en otroligt stark start för laget är det Leksand som hittar nätet först. Ett slumpskott från Calle Själin från avstånd lyckas på något sätt snirkla sig in bakom Johansson i målet. Men, i samband med målet så åker Leksands Jon Knuts ut för matchens första utvisning för en delaying the game.

Det efterföljande numerära överläget inleds starkt där man inte är allt för långt ifrån att göra mål tidigt. Men allt eftersom så tappar man kontrollen och Leksand lyckas döda utvisningen. Lagen delar på puckinnehavet under en lång tid men med sex minuter kvar av perioden så får Leksand chans att utöka under ett fem minuters långt powerplay. Viktor Lodin får en game misconduct för en ”checking from behind”.

Timrå kämpar på febrilt och håller ute Leksand på ett bra sätt. Men med ungefär två minuter kvar av utvisningen hittar Leksand förbi och utöker till 2-0. Med bara sekunden kvar av utvisningen så är Leksand när på att utöka ytterligare med en sidledspass men Johansson är vaken och hinner över och tar den pucken.

Med det är också den första perioden över.

Det rinner iväg

Timrå kliver ut starkt inledningsvis och får även med sig en utvisning tidigt i perioden. I det efterföljande numerära överläget så börjar det med att Leksand faktiskt får ett friläge som Johansson tar. Direkt efter tekningen så åker Hartmann och Hanzl sig nästan fria mot Leksands målvakt. Väl framme vid målet gör dom inga misstag och Robin Hanzl sprättar in sitt första mål i Timråtröjan.

Men glädjen blir kortvarig. Minuten senare får Erik Walli Walterholm åka och sätta sig för en interference varpå Leksand utnyttjar det numerära överläget och utökar till 3-1.

Bara två minuter senare var det dags igen. Leksands Justin Kloos tar in pucken i Timrås zon och avlossar ett skott från mitten av zonen som hittar förbi Jacob Johansson. Med det så var det även dags för Sami Rajaniemi att få chansen i kassen.

Timrå hittar tillbaka in i matchen något i några minuter men fem minuter efter det senaste målet var det dags igen. Leksand Patrik Zackrisson tar vara på en retur från Matt Caito och utökar ill 5-1.

Men än är det inte över! Med fem minuter kvar av perioden avlossar Per Svensson kvällens bössa. Ett stenhårt skott nästan från blålinjen hittar mellan spelarna och in i nätet, med det har vi 2-5 på resultattavlan.

Med strax över två minuter kvar av perioden är det dags igen att spela i numerärt underläge efter att Albin Lundin fått åka och sätta sig i utvisningsbåset för en tripping. Timrå försvarar sig bra under dessa två minuter och lyckas döda utvisningen utan större problem. Med det är också perioden över med 2-5 på resultattavlan.

Inte vår match idag

Publiken i NHC Arena eldar på från nedsläpp men man får trots det inte riktigt till det på isen. Leksand utökar till både 6-2 och 7-2 inom loppet av fem minuter.

Med åtta minuter kvar av matchen hittar Leksand nätet för åttonde gången. Med 3.30 kvar av matchen finar Sebastian Hartmann till siffrorna något när han drar bort Leksandsförsvaret och vispar in Timrås tredje mål i matchen.

Men, matchen slutar med 3-8 till Leksands IF. Det är inte vår dag idag. Nya tag på torsdag när vi gästar Örebro!

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas om en vecka, lördagen 16 oktober. Då tar vi emot Djurgårdens IF hemma i NHC Arena. Som vanligt säkrar du din plats på tik.ebiljett.nu