Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Timrå
TIK

Timrå IK med förlust i bortamötet mot Luleå

4 november 2021 21:47
Matchrapport

Timrå IK förlorar sitt möte med Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena. En match som till en början är väldigt jämn, där statistiken inte skiljer sig mycket lagen emellan. Matchen håller ett generellt högt tempo men bjuder inte på många chanser eller mål i matchens första två perioder. Men i den tredje perioden lossnar det för Luleå som vinner perioden med 3 mål och går segrandes ur matchen med 4–0.


Händelsefattig första period

Det är hemmalaget Luleå som tar kommandot från nedsläpp och har efter sju minuters spel fått fyra puckar på mål. Luleå har visat hur de vill spela matchen med ett effektivt passningspel och uppspel. Det är även hemmalaget som har efter halva första perioden haft mest tid med pucken, där Timrå stundvis haft pucken men inte kommit till något farligare anfall.

En period med få avblåsningar hittills vilket resulterar till att tiden går fort. Även en händelsefattig period tills det står 6:16 kvar på klockan och Luleå får sin första utvisning i matchen. Luleå som än så länge i säsongen inte haft ett bra facit i boxplay med en dålig effektivitet i peneltykilling, kan nu öppna matchen för Timrå som har haft ett bra powerplay. Dessvärre tickar utvisningstiden fort utan att Timrå kan skapa något större hot i powerplay.

I fullt manskap får Luleå ett tryck i offensiv zon och kan hålla sig kvar under en längre tid, men kommer dock inte till avslut. Timrå lyckas bryta loss pucken i mittzonen i ett uppspel av Luleå och Robin Alvarez laddar bössan och skjuter ett farligt skott som tar i Luleå-målvaktens mask. Efter det kan Timrå stanna kvar i offensiv zon och få ytterligare några skott på mål, däremot utan utdelning.

Perioden slutar 0–0, med 6–6 i skottstatistiken.

En period som trappas upp i tempo

Efter 58 sekunder spelat i den andra perioden avlossar Luleå ett skott som Jacob Johansson räddar men släpper retur på, en retur där pucken ligger löst framför Johansson. Tim Erixon försvarar mål från Luleå och drar på sig en utvisning i situationen för interference. Timrå får spela två minuter i numerärt underläge. Timrå klarar att spela av utvisningen utan att Luleå kan skapa farliga chanser trots ett bra spel i powerplay.

Luleå bibehåller sitt spel i offensiv zon och kan skapa ett visst tryck, men även där som i powerplay, utan att skapa några farliga lägen.

Efter 5:56 spelat i den andra perioden tar hemmalaget Luleå ledningen efter ett hårt skott av Oscar Engsund som finner sig i krysset bakom Johansson i mål, 1–0 Luleå. Matchen trappas upp i både tempo och intensitet efter målet.

Med 10:27 kvar på klockan utvisas Luleå för andra gången i matchen efter en slashing av Erik Gustafsson. Timrå får ett nytt försök i powerplay, denna gång för att kvittera i matchen. Luleå klarar spelet med en man kort och har fortfarande 100 % i boxplay.

Viktor Lodin har två minuter att avtjäna i utvisningsbåset efter en holding efter 12 spelade minuter. Timrå klarar, likt Luleå, spelet med en man kort där Luleå får till ett par chanser men utöver det ingenting som hotar Jacob Johansson i kassen.

Matchen trappas upp ytterligare ett steg och höjer sig i tempo när Luleå får till en farlig situation i ett anfall som nästan utökar hemmalagets ledning.

Perioden går till sitt slut och hemmalaget Luleå har tagit ledningen och vinner perioden med 1–0, och vinner även skotten med 10–6 (16–12).

I den tredje perioden lossnar det för Luleå

Den trejde perioden startar där den andra perioden sluta tempomässigt. Båda laget kommer ut pigga och hungriga på mål. Speciellt Timrå som jagar kvittering.

Oliver Johansson är nära på att göra sitt första mål i SHL när han får pucken i en kontring och lägger den mot mål som Jesper Wallstedt i Luleåmålet inte har helt koll på.

Med 10:34 kvar på klockan utökar Luleå sin ledning till 2–0 efter ett skott av Oscar Engsund från högt upp i slottet som styrs av Pontus Andreasson. Ett skott som Jacob Johansson skyms från och hinner inte placera sig framför pucken som hittar nätet.

Timrå kommer i en ny kontring med Alvarez och Erik Walli Walterholm, men tappar kontrollen på pucken till Luleå som kan svara med en kontring som avslutas med ett skott, men som Johansson i kassen kan blockera.

Med mindre än sex minuter kvar lägger Laleggia pucken mot mål i ett skott som styrs av Walli Walterholm som är så när på att leta sig in i mål, men räddas av Luleåkeepern.

Luleå utökar sin ledning till 3–0 efter ett snabbt anfall av Oscar Engsund som lägger en handledare till vänster om Johansson i mål. Med 45 sekunder kvar av matchen utökar Luleå ledningen till 4–0 när Oscar Engsund gör sitt tredje mål i matchen för Luleå.

Perioden slutar 3–0 (4–0) till Luleå som även vinner skotten med 10–8 (26–20).

Nästa hemmamatch

På lördag gästas vi av Brynäs IF i NHC Arena.

Nedsläpp kl.15:15 – Säkra din plats på tik.ebiljett.nu!