Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Brynäs
BIF

Timrå IK med vinst mot Brynäs IF

6 november 2021 18:10
Matchrapport

Timrå IK segrar med 4–1 på tavlan mot Brynäs IF. Timrå spelar ännu en bra match, denna gång under tre perioder och tar en vinst som resultat.


Timrå öppnar matchen starkt

Arenan har 4729 åskådare på plats, vilket också märks i form av sång och applåder av höga decibelnivåer.

Timrå är laget som öppnar matchen starkas och har under periodens inledande minutrar varit i Brynäs zon.

Efter fem minuters spel leder Timrå skotten med 7–0, vilket speglar matchens start.

När ungefär halva perioden har passerat har gästande Brynäs hamnat mer på tårna än inledningsvis då hela laget stod på hälarna. Brynäs skapar mer i matchen och får ett kontringsläge. En tre mot etta som kommer till skott som Jacob Johansson i mål kan brösta bort.

Timrå får efter sju minuters spel ett bra tryck i offensiv zon efter en tekning som droppas till Tim Erixon som skjuter pucken i mål, men linjedomaren blåser av för offside då pucken uppfattas vara utanför zonen. Något majoriteten av åskådarna protesterar emot.

Brynäs har svårigheter att komma ur egen zon i sitt uppspel då Timrå forecheckar väldigt högt och hårt och skapar på så sätt press.

Perioden går till sitt slut med 0–0 på resultattavlan. Timrå vinner skotten med 10–5.

Utdelning tre gånger om för Timrå IK

Brynäs kommer ut i andra perioden och är väldigt offensiva, vilket de inte varit i samma omfattning tidigare i matchen.

Brynäs driver pucken mot mål och är millimeter ifrån att få pucken att glida över linjen bakom Johansson. Men pucken rensas undan från mål. Efter anfallet utvisas Brynäs för sex spelare på isen vilket ger Timrå chansen att näta pucken i powerplay för fösta gången i matchen.

Brynäs klarar spelet i numerärt underläge. Timrå spelar majoriteten av sitt powerplay i offensiv zon och får lägen, men av många väljer att inte skjuta. Detta uppmärksammas av publiken som flera gånger skriker ”skjut”. Lööke får ett fint läge där Brynäskeepern är ur position. Men Lööke får inte kontroll på pucken som vobblar på isen.

Brynäs kommer in mer i matchen när Timrå stundvis slarvar i defensiven. Men Jacob Johansson håller pucken utanför nätet.

Tim Erixon har under matchens två perioder avlossat ett par farliga skott mot mål.

Timrå tar ledningen efter 14 spelade minuter i den andra perioden när lagkaptenen Christopher Liljewall sätter pucken i Brynäs mål, som nästan står tomt.

Med mindre än fem minuter kvar av perioden utvisas Nicklas Danielsson i Brynäs för high-sticking och Timrå får sitt andra försök i powerplay. Och utdelning blir det när Robin Hanzl nätar pucken, 2–0 Timrå.

Det tar bara 12 sekunder innan Jens Lööke kan styra in pucken med klubban och skridskon på ett skott från Per Svensson. Domarna åker ut i sekretariatet för att granska målet, och väljer att godkänna målet. 3–0 till Timrå IK.

Timrå fortsätter att driva framåt perioden ut och har flera bra möjligheter att utöka sin ledning. Sebastian Hartmann har ett av lägena när han driver in pucken framför mål men tappar balansen och pucken kan slås undan.

Perioden vinner Timrå med 3–0 (3–0). Brynäs vinner skotten med 10–14 (20–20).

Brynäs utför inget större hot

Hartmann som under matchen har haft några lägen bjuder efter 5:08 av tredje perioden, på ett finfint mål när han går runt kassen via den klassiska köksvägen och pucken studsar in i mål via ryggen på Brynäsmålvakten, 4–0 Timrå IK.

Med 11:22 kvar av perioden lyckas Brynäs spräcka nollan på Jacob Johansson efter ett dragskott av Tomi Sallinen över Johanssons högra axel, 4–1.

Kort därefter drar Brynäs på sig en ny utvisning i matchen efter en crosschecking av Oscar Eklind. Timrå som haft bra utdelning i powerplay denna match får en ny chans att sätta pucken i mål i PP. Men Brynäs klarar att spela av sina två minuter i utvisningsbåset.

Brynäs har tagit ut sin målvakt med ungefär fem minutrar kvar av matchen för att spela med en extra utespelare. Brynäs som har tre mål att göra för att kvittera mot Timrå behöver jobba hårt och effektivt för att möjliggöra en kvittering.

Timrå spelar av perioden med ett bra defensivt spel mot Brynäs sex utespelare. Och tiden tickar ner. Brynäs tar in sin målvakt igen som står i mål perioden ut.

Perioden och matchen går till sitt slut och Timrå tar sin första seger på tretton omgångar, denna gång med 4–1 på tavlan. Brynäs vinner skotten med 4–13 (24–33).