Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Timrå
TIK

Timrå IK går förlorandes ur mötet mot Malmö Redhawks

21 december 2021 21:30
Efter match

Timrå IK väntar en lång resa hem till Medelpad efter en 6–3 förlust mot Malmö. Det var hemmalaget som tog initiativet i matchen och vann första perioden med 2–0. Timrå vände matchbilden i den andra perioden och kvitterade innan Malmö fick in sitt ledningsmål kort innan periodpaus. Den tredje perioden startade trögt innan det rullade in tre mål på kort tid. Malmö var snäppet starkare i den sista perioden och tog segern inför jul.


Svag insats i matchens första 20 minuter

Det är hemmalaget Malmö Redhawks som startar matchen starkast och inleder perioden med ett ledningsmål efter tre minuter spel.

Kort därefter drar sig Malmö på sig en utvisning och väntar sitt första boxplay för matchen, Timrå som tidigare i säsongen haft bra utdelning i powerplay med Ty Rattie i spetsen får chansen i denna match att kvittera mot Malmö. Dessvärre så klarar Malmö sitt spel med en man mindre utan att Timrå fått ett starkt offensivt spel i hemmalagets zon.

Med 5:54 spelad så utökar Malmö sin ledning när Marcus Sylvegård driver in pucken i offensiv zon och lägger ett lågt dragskott som Jacob Johansson i mål inte kan rädda, 2–0 till Malmö Redhawks.

Timrå IK knackar på dörren efter åtta minuters spel och kliver in i Malmös zon och börjar lägga grunden för ett vassare offensivt spel.

Efter 10:17 utvisar Ty Rattie efter en tripping och Timrå bromas i sitt offensiva spel som visats sig i de senaste minutrarna. Timrå klarar sin utvisning utan att Malmö lyckas skapa farligare chanser. Ett väldigt tamt powerplay för hemmalaget som mest spelade runt pucken i zon. Men Timrå ser stressat ut och visar inte riktigt självförtroendet som fanns i sent i november och tidigare i december.

Det är väldigt få avblåsningar hittills i den första perioden och klockan tickar snabbt när det återstår fem minuter av perioden.

Perioden går till sitt slut med 11–6 i skott till hemmalaget, som även vinner perioden med 2–0 efter 20 minuters spel.

Per Svensson delar ut en tidig julklapp som studsar rätt

Per Svensson gör Timrås första mål för matchen när han dumpar pucken högt i luften från egen zon och landar i Malmös zon och studsar konstigt och letar sig in i mål. Ett väldigt ovanligt mål som man sällan ser. Därmed reducera Svensson matchen till 2–1 på tavlan.

Med tre och en halv minut spelad så kontrar Ty Rattie och driver pucken mot mål men lyckas inte hitta en lucka bakom Malmös Daniel Marmenlind i mål. En väldig bra möjlighet till att kvittera matchen.

Timrå börjar denna period bättre än den första, men hemmalaget Malmö fortsätter att pressa på framåt och kan även dem skapa vassa chanser.

Med 12:37 kvar av den andra perioden utvisas Malmö två minuter för fasthållning på Ty Rattie och Timrå får spela sitt andra numerära överläge i matchen. Timrå visar inte riktigt sin effektivitet under majoriteten av överläget, men med tre sekunder kvar av utvisningen kvitterar Timrå när Viktor Lodin passar Jacob Blomqvist som nätar pucken till 2–2 med halva matchen till godo.

Timrå har tagit över matchbilden med halva perioden kvar att spela. Laget vinner närkamperna och tar bättre hand om pucken, samt gör ett bättre spel utan puck och sätter en press på hemmalaget. Joey Laleggia är nära att ge Timrå ledningen i matchen med ett skott som tar i ribban, med sex minuter kvar av perioden.

Med 3:50 kvar att spela i den andra perioden tar Malmö ledningen efter ett snabbt direktskott från blålinjen. Ett viktigt mål för hemmalaget som inte riktigt speglar matchbilden i den andra perioden.

Med ungefär två minuter kvar utvisas Sebastian Hartmann två minuter för charging och Timrå står inför spel med en man mindre med cirka 20 sekunder till godo innan perioden är färdigspelad.

Timrå IK vinner perioden med 2–1 och skotten med 7–12 (18–18).

Hemmalaget snäppet starkare

Efter sju minuter utvisas Liljegren två minuter för tripping. Sju trötta minuter där det inte hänt mycket och klockan tickat i väg och Timrå får spela ytterligare två minuter i boxplay. Malmö gör ett effektivt powerplay med flera skott mot mål. Hemmalaget kan även utöka ledningen till 4–2 med 32 sekunder kvar av spel i numerärt överläge.

Endast 27 sekunder därefter spänner Jens Lööke musklerna och trycker in ett reduceringsmål efter ett hårt slagskott. Ett otroligt hårt skott som inte kan stoppas av Malmökeepern. 4–3 med lite mer än tio minuter kvar att spela.

Den tredje perioden lider av ketchupeffekten där perioden var sömning och händelsefattig inledningsvis, men vänder till tre mål inom en kort stund när Malmö utökar sin ledning återigen, denna gång till 5–3 med nio minuter kvar att spela.

Malmö som hade en trög mittperiod har nu kommit tillbaka in i matchbilden.

Matchen återgår till en händelsefattig stund tills Malmö drar på sig en utvisning när Viktor Lodin försöker kontra. Timrå får chansen att reducera i powerplay med mindre än fem minuter kvar att spela. Timrå för pucken effektivt och får möjligheter. Dessvärre åker Ty Rattie på en slashingutvisning med 51 sekunder kvar i numerärt överläge. En utvisning som frånsetts av Fredrik Andersson i båset och kommentatorerna på Cmore.

Malmö blir fulltaliga med 2:33 kvar att spela medans Timrå fortsätter att spela med en man utvisad. Det återstår 1:24 när Ty Rattie kommer tillbaka till spel. Vilket är försent för att Timrå kan hota Malmös tvåmålsledning. Med en minut kvar kliver Jacob Johansson av isen för en extra utespelare för Timrå.

Malmö kan punktera matchen med ett mål i tom kasse, 6–3 till hemmalaget.

Slutsignalen ljuder och matchen är över. Malmö vinner perioden med 3–1 och skotten med 13–6 (31–24).

Timrå IK önskar alla en god jul, så ses vi på söndag den 26 december hemma i NHC Arena!

Nästa hemmamatch

Söndagen den 26 december tar vi emot Leksands IF hemma i NHC Arena.

Säkra din plats till matchen från 100 kr - Klicka på länken nedan eller här