Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Leksand
LIF

Vinst i annandagshockeyn mot Leksands IF

26 december 2021 21:08
Matchrapport

Timrå IK startar matchen offensivt och pressar tillbaka gästande Leksands IF. Timrå tar ledningen med ett mål efter första perioden. Målgörandet och pressen framåt fortsätter i den andra perioden som Timrå vinner med 3–1. Timrå vinner även den tredje perioden med 1–0 vilket innebär en seger på 5–1 mot Leksands IF.


Timrå sätter press på gästande Leksand

Matchen startar med ett vackert passningsspel från båda lagen. Det är starka anfall med ett fysiskt spel kring sargerna.

Efter fem spelade minutrar kommer Timrå in i en period med flera riktigt farliga lägen. Ett där Robin Alvarez får skottmöjlighet men träffar mitt i bröstet på Axel Brage i Leksandmålet. Nolan Zajac är även nära när han är kort om räckhåll till en puck som skulle gett Zajac ett öppet mål.

Timrå får ett powerplay med sex minuter spelade minutrar. Hemmadis-debutanten Pontus Åberg tar tillfället i akt att göra sitt första mål i den rödvita tröjan efter bara 11 sekunder i numerärt överläge, 1–0 Timrå IK.

Timrås offensiva period fortsätter och pressen ökar i Leksands zon, lika så på läktarna. Leksand som var jämsides i offensiven har nu halkat efter med halva perioden kvar att spela. I periodens andra hälft trappas tempot ner en aning men Timrå är fortsatt starkast.

Med fem minuter kvar kliver Robin Hanzl in framför mål och Brage hinner inte med i sidoförflyttningen. Målet är fritt med Hanzl hakas och lyckas inte rikta in pucken. Timrå får istället sitt andra powerplay i matchen. Timrå skapar flera möjligheter men får inte utdelning i det numerär överläget.

Timrå har under perioden forecheckat högt och effektivt.

Med 33 sekunder kvar utvisas Viktor Lodin två minuter för hakning och två minuter för abuse of officials. Timrå väntar spel i boxplay inför den andra perioden, med 3:26 kvar på utvisningarna.

Timrå IK vinner perioden med 1–0. Skotten slutar 6–11.

Utdelning med 3 mål i andra

Timrå spelar en kompakt box och släpper inte några luckor för gästerna att spela pucken på. Leksand får inte till ett tillräckligt bra offensiv för att kunna punktera nollan. Viktor Lodin stiger ut ur utvisningsbåset och sätter omedelbart press framåt och bidrar till att Timrå kan återta sin press som laget hade i den första perioden.

Det hettar till på isen och det blir grinigt efter några avblåsningar. Per Svensson fastnar i ett kramkalas i neutral zon och Leksand tappar fokus och låter Robin Hanzl att utökar ledningen till 2–0 på en retur av ett skott Pontus Åberg.

Det dröjer inte mer än 60 sekunder innan Albin Lundin smackar in ett 3–0-mål efter en snabb omställning. Publiken står och hoppar i jubel.

Med 11:56 på klockan får Leksand ett lagstraff med för många spelare på isen. Timrå får en gyllene möjlighet att utöka sin ledning ytterligare. Pontus Åberg visar stor närvaro med flera skott, var av de flesta tar på blockerande spelare. Leksand klarar sitt spel med en man mindre på isen och är fulltaliga med mindre än halva perioden kvar att spela.

Fjärde målet kommer inom kort med 08:48 kvar på klockan. Det är Filip Westerlund som bjuder på en handledare som letar sig in i krysset. Det är backens första mål för säsongen. I och med målet tar Leksand timeout.

Timrå storspelar med ett högt självförtroende. Laget fortsätter hålla sin offensiva press som man kunde börja glimta redan i den första perioden, som under den andra perioden givit resultat.

Med 5:18 utvisas Nolan Zajac två minuter för tripping. Leksand gör inledingvibs ett starkt powerplay. Sami Rajaniemi som vaktar kassen i kvällens drabbning bjuder på en vacker räddning när han är stundvis felplacerad och lägger sig raklång och täcker gluggen till stolpen med plockhandsken. Dessvärre reducerar Leksand efter ett direktskott från ena tekningscirkeln och hittar en lucka under Rajaniemis vänstra arm. 4–1 är ställningen med 4 minuter kvar av perioden.

Timrå vinner perioden med 3–1. Skottställningen i period två 9–9 (15–20).

Storseger för Timrå IK

Timrå börjar perioden med att dra på sig en utvisning efter 15 spelade sekunder. Det är Robin Hanzl som åker för en slashing. Leksand får till flera skott i powerplay, men Sami Rajaniemi håller tätt mellan stolparna. Timrå IK finner sig efter två minuter fulltaliga.

Leksand har under periodens första sju minuter hittat tillbaka till sitt offensiva spel som fanns vid matchstart. Gästerna har kommit in i matchen igen och Timrå tar timeout med 13 minuter kvar att spela.

Med 12:44 på klockan utvisas Joey Laleggia två minuter för slashing och Timrå väntar ännu ett boxplay. Leksand spelar ett passivt powerplay och Timrå behöver inte göra mycket för att försvara sig i sin box. Med en sekund kvar av utvisningen får Jacob Blomqvist pucken i Leksands zon efter hög press. Blomqvist har tålamod och drar ner Brage i mål och gör Timrås femte mål för kvällen.

När det återstår 9:21 av perioden får Sebastian Hartmann en takling mot ansiktet och blir liggandes med smärtor på isen. Domaren ringer för att undersöka situationen och väljer att ge matchstraff till Leksands Jesper Kandergård som vars axel träffade Hartmann.

Timrå väntar ett numerärt överläge i fem minuter och har möjligheten att punktera matchen helt. Med 3:36 kvar i powerplay skjuter Laleggia från blå och Albin Lundin styr in pucken i mål. Men klubban uppfattas som hög och domarna väljer att ringa på målet. På reprisen kan man tydligt se att Lundins klubba är ovanför ribbans höjd och målet godkänns inte.

Leksand klarar sina fem minutrar i utvisningsbåset och undkommer ett mål som blir bortdömt. Gästerna ger inte upp och försöker åstadkomma någonting framåt.

Med 2:08 minuter kvar av perioden drar Leksand på sig en ny utvisning. Timrå kan spela av matchen i numerärt överläge.

Matchen slutar med vinst för Timrå IK med 5–1. Skotten slutar 5–13 (20–33).