Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Timrå
TIK

Sur förlust för Timrå IK i Örebro

5 februari 2022 17:40
Efter match

Båda lagen kommer ut starkt och bjuder på en intensiv och tempofylld hockey, men det är gästande Timrå IK som är det vassare laget. Matchens första perioder är snarlika i matchbilden. Resultatet är 1–1 inför den tredje perioden, där Örebro gör en upptrappning vilket resulterar till en vinst med 3–1 mot gästande Timrå IK.


En mycket jämn start

Lördagsmatchen inleds jämnt mellan lagen utan att det sker så ovanligt mycket på isen. Efter dryga två minuter spelade utvisas Didrik Strömberg två minuter för hooking. Timrå kan faktiskt skapa ett par farliga lägen offensivt i boxplay. Örebro svarar med att producera matchens farligaste målchans som Jacob Johansson stoppar. Timrå klarar matchens första boxplay utan några större prövningar.

Timrå har haft en stark tendens denna säsong att få ett energipåslag när man blivit fulltaliga efter en utvisning. Detta är även fallet idag när Timrå trycker ner Örebro i egen zon och spelar runt pucken i zonen. Detta genererar i sig till att Örebro drar på sig en utvisning och Timrå får spela två minuter i powerplay. Timrå får också utdelning för sin hårda press när Jens Lööke smyger sig in i slottet och styr upp pucken i krysset på ett hårt pass från Jacob Blomqvist. Timrå tar därmed ledningen med 7:38 på klockan.

Viktor Lodin hälsar på Marcus Hardegård med en rejäl tackling som får den forne Timråbacken att flyga.

Med sex minuter kvar av perioden anfaller Timrå och bjuder på ett fint passningsspel som nästan resulterar till en utökning.

Örebro är med fem minuter kvar av perioden väldigt nära på att kvittera då Emil Larsson i Örebro slingrar sig igenom Timrås zon och lurar ner Johansson i mål, men örebroaren träffar insidan av bortre stolpen vilket tillåter Johansson att blockera pucken.

Med 1:52 kvar av perioden kvitterar Örebro till 1–1 efter att Jani Lajunen styrt in pucken i öppet nät.

En mycket jämn period där båda lagen har haft väldigt bra lägen och bjudit på en rolig hockey. Men det är gästande Timrå IK som har den mer välslipade och vassare eggen på bladet.

Perioden slutar 1–1, skotten vinner Timrå med 13–9.

En lika jämn andra period

Perioden startar där den första slutade, med ett mycket intensivt och jämnt spel. Det bjuds på tacklingar, finter skott och fint spel, men ännu inget mål.

Efter 6:23 utvisas Viktor Lodin för hög klubba och Timrå får försvara sig för att hålla matchen jämn på resultattavlan. Örebro gör ett bra powerplay, men Timrå håller tätt i sin box och klarar spelet i numerärt underläge.

Efter halva perioden är matchen fortsatt väldigt jämn och intensiv med snabba anfall och vändningar. Men ännu är det inget av lagen som tagit kommandot helt utan dragkampen är mycket jämn.

Resterande tid av perioden spelas även den intensiv. Timrå har bra möjligheter, lika så hemmalaget Örebro. Trots det intensiva och underhållande spelet så sker det inte många matchavgörande sekvenser.

Perioden slutar med fortsatt 1–1 på tavlan. Örebro vinner skotten med 11–6 (20–19).

Örebro steppar upp

Den tredje perioden fortsätter i samma stil som de två tidigare perioderna. Men det är Örebro som kommer ut snäppet vassare. Med 13:34 kvar på klockan tar Örebro ledningen efter ett väldigt fint anfall och ett effektivt passningspel med ett avslut som Jacob Johansson inte har möjlighet att rädda. 2–1 till Örebro.

Örebro får energi av sitt ledningsmål och kan trycka tillbaka Timrå. Timrå drar samtidigt på sig en utvisning när Pontus Åberg åker för en hakning. En utvisning som kan sätta ödet för matchresultatet. Med 40 sekunder kvar av utvisningen utvisas Tim Erixon för tripping och Örebro får spela fem mot tre i 40 sekunder. Örebro tar i samband med detta en timeout. Timrå klarar spelet med två man mindre och har fortfarande över minuten kvar i boxplay. Timrå klarar sig denna gången helt utan skråmor och hittar sig själva med fullt manskap på isen.

Tempot och intensiteten tar en ny höjning ju närmare slutet på matchen man kommer.

Med två minuter kvar av matchen tar Timrå ut Jacob Johansson ur mål i ett försök att kvittera med en man mer på isen. Men efter ett misspass så får Örebro pucken i neutral zon och kan enkelt skicka in pucken i tom målbur och punkterar matchen med en mening på 3–1 med 1:40 kvar att spela.

Timrå tar ut Johansson direkt och Timrå går åter mot attack. Örebro utvisas i samband med Timrås försök till kvittering. Fredrik Andersson tar samtidigt en timeout när det återstår 1:05 kvar av ordinarie matchtid. Timrå kan få till ett etablerat anfall, men Örebro lyckas tillslut rensa pucken och tiden rinner ut för Timrå som går med förlust.

Örebro vinner en väldigt jämn match där hemmalaget gör en gradvis upptrappning i den tredje perioden vilket resulterar till kvällens förlust för Timrå IK.

Örebro vinner den tredjeperioden med 2–0, lika så skotten med 15–6 (35–25).

Nästa hemmamatch

Torsdagen den 24 februari tar vi emot Frölunda i NHC Arena – nedsläpp kl.19:00!