Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Timrå
TIK

Tung bortaförlust mot Brynäs i årets första drabbning

15 januari 2022 17:45
Efter match

Timrå IK möter Brynäs i sin första match för året. Ett Brynäs som redan hunnit spela fyra omgångar detta år. Hemmalaget öppnar starkt och sätter press på Timrå med ett snabbt mål. Brynäs äger matchen i första halvan av den första perioden innan Timrå blir varma i kläderna och tar över matchbilden i slutet på första. Brynäs öppnar den andra perioden lika starkt som den första, vilket präglar den andra perioden likt den första. Däremot öppnar Timrå IK den tredje perioden starkt med ett mål, men inget som hotat Brynäs ledning som kan ta hem segern med 6–2.


Brynäs öppnar matchen starkt

Kvällens drabbning blir Timrå IK:s första för året och pressas hårt av hemmalaget Brynäs som spelat fyra omgångar detta år. Det dröjer inte längre än två minuter och nio sekunder innan Brynäs hittar nätet bakom Jacob Johansson när det slåss om pucken framför mål, 1–0.

Det tar sju minuter innan Timrå IK blir varma i kläderna och börjar komma in i matchen, som nu spelas på hela isen till skillnad mot första minutrarna. Med nio minuter spelade kan Timrå etablera ett anfall i offensiv zon och får ett lätt tryck på Brynäs. Timrå skapar möjligheter och får pucken mot mål.

Med 10:25 kvar på klockan driver Brynäs upp ett fint anfall som Timrå inte kan kontrollera och utökar sin ledning till 2–0.

Timrå lägger sig inte platt utan ökar intensiteten i sitt spel och får ett friläge när Ty Rattie jagar ikapp pucken och hinner precis till pucken för att komma till ett skott, som inte går in. Därefter får Timrå ett tryck i Brynäs zon. Timrå är även nära på att reducera när Veini Vehviläinen i Brynäsmålet är ur position för en stund.

Med 8:49 utvisas Jacob Blomqvist två minuter för interference efter en tekning och Timrå får spela sitt första boxplay för året. Brynäs som tidigare har haft problem i powerplay spelar ett simpelt och effektivt PP. Men Timrå klarar spelet med en man mindre på isen, samtidigt som Brynäs är nära på att göra matchens tredje mål.

Med sex minuter kvar är Timrå helt varma i kläderna och har ändrat matchbilden en aning och driver för tillfället pucken ostört. I slutminutrarna kryper Timrå allt närmare ett reduceringsmål i ett spel som liknar ett numerärt överläge men med spel fem mot fem.

Perioden går mot sitt slut och Brynäs vinner perioden med 2–0 och 13–10 i skott.

Hemmalaget fortsätter starkt

Timrå drar på sig en utvisning inledningsvis i den andra perioden när Joey Laleggia får avtjäna två minuter för tripping. Brynäs är nära på att göra mål i sitt powerplay när det blir grötigt framför mål efter flera räddningar av Johansson. Domarna granskar situationen och bedömer att pucken inte passerat mållinjen. Brynäs fortsatt spel i numerärt överläge. När det återstår 42 sekunder av utvisningen utökar Brynäs sin ledning till 3–0 efter en styrning i slottet.

Perioden är efter 3–0 målet väldigt händelsefattig tills det återstår 12 minuter av perioden då Timrå återigen kommer tillbaka i matchen och skapar ett tryck framåt. Erik Walli Walterholm är så när på att hitta en lucka till nätet. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, när det återstår 11:44 trycker Joey Laleggia in pucken intill stolpen med ett hårt direktskott som letar sig in i mål. Timrå reducerar till 1–3 med halva matchen till godo.

Brynäs svarar med att utöka sin ledning när laget har pucken i offensiv zon. Det kommer ett skott från blå som täcks från Jacob Johanssons synfält och styrs in till 4–1 med 9:32 kvar att spela i den andra perioden.

Brynäs växlar upp och trycker tillbaka Timrå hårt. Efter ett par minuters spela i Timrås zon utvisas Pontus Åberg två minuter för hooking och Timrå väntar ett nytt boxplay. Hemmalaget tar väl hand om möjligheten och utökar till 5–1 efter 18 sekunder i numerärt överläge.

Med 1:26 ådrar sig Brynäs en utvisning efter osportsligt uppträdande och Timrå kan spela av perioden i numerärt överläge.

Brynäs vinner perioden med 3–1. Hemmalaget vinner även skotten med 16–8 (29–18).

Timrå lyckas inte hota Brynäs

Timrå öppnar den tredje perioden med att göra ett reduceringsmål när Albin Lundin hittar nättaket med en handledare från en snäv vinkel, 5–2.

Brynäs svarar även på detta reduceringsmål med ett nytt mål framåt efter ett sämre bytestillfälle. Brynäs kommer långt in i zon utan att Timrå hinner placera sig vilket resulterar till ett 6–2 mål för Brynäs med knappa fyra minuter spelade.

Med mindre än fem spelade minuter drar Brynäs på sig en utvisning för hooking och Timrå väntar ett powerplay. Timrå spelar periodvis ett bra powerplay, men Brynäs har inga större svårigheter att hålla gästerna på utsidan. Brynäs klarar sin utvisning men drar på sig ytterligare en avvaktande utvisning för hooking. Timrå får en ny chans i numerärt överläge. Timrå får ingen utdelning på sitt överläge men bibehåller ett tryck efter att Brynäs blivit fulltaliga.

Med halva perioden kvar att spela går tempot upp en aning och intensiteten ökar. Timrå försöker pressa Brynäs med och utan puck för att kunna skapa ett reduceringsläge.

Ty Rattie får en puck mot ansiktet i samband med ett avslut mot Brynäs mål. Rattie ligger kvar på isen och Timråspelarna signalerar mot båset. Ty Rattie förs vinglandes ut från isen till omklädningsrummet efter en rejäl träff i ansiktet.

Med 4:24 kvar av perioden får Oliver Bohm en smäll mot ansiktet i en närkampssituation och blir liggandes kvar en stund innan han tar sig ut av egen kraft till omklädningsrummet. Domarna granskar situationen och väljer att ge Brynäs två minuter för charging. Timrå lyckas inte skapa något farligare powerplay och Brynäs hittar sig med fullt manskap på isen med två minuter kvar att spela.

Brynäs vinner lördagens match med 6–2 och skotten med 35–33.

Nästa hemmamatch

Lördag 22 januari tar vi emot Växjö Lakers hemma i NHC Arena.