Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Timrå
TIK

Utvisningsbåset fällde Timrå IK i bortamötet mot Skellefteå AIK

20 januari 2022 21:35
Efter match

Timrå IK kommer ut svagare än Skellefteå i den första perioden som hemmalaget dominerar. Timrå kommer däremot tillbaka i den andra perioden och vänder matchbilden helt, lika så siffrorna på resultattavlan. Timrå spelar med självförtroende i majoriteten av den andra och tredje perioden, men lyckas inte komma tillbaka från Skellefteås ledning. Timrå straffas hårt i form av insläppta mål efter många utvisningar, vilket är lagets akilleshäl denna match.


Skellefteå visar sin bästa sida

Didrik Strömberg bär C på bröstet för första gången efter att Tim Erixon ersatt Christopher Liljewall som kapten då Liljewall är skadad.

Timrå är laget som till en början haft mest tid med pucken. Däremot pressar hemmalaget Skellefteå AIK hårt i forecheckingen.

En väldigt fartfylld start på matchen med ett högt tempo mellan lagens anfall. Båda lagen skapar möjligheter offensivt.

Med sex minuter spelade utvisas Sebastian Hartmann två minuter för hooking och Timrå står inför sitt första boxplay i matchen. Det tar inte mer än 25 sekunder för Skellefteå att spräcka nollan på Sami Rajaniemi i numerärt överläge. Det är ett pass genom centrallinjen som får Rajaniemi i en sidledsförflyttning men lyckas inte täcka av nätet, 1–0 till Skellefteå AIK.

Skellefteå har fått vind i seglet medans Timrå som var med i vändningarna i början av matchen, har motvind i en uppförsbacke med ett mål insläppt mot noll gjorda.

Skellefteå har satt en ton i matchen med en längre period som dominanta i matchen och tryck tillbaka Timrå.

Albin Lundin utvisas efter en puck-out med 5:30 kvar av perioden och Timrå får spela sitt andra boxplay i matchen. Skellefteå är nära på att göra en retur på första målet, men denna gång vinner Sami Rajaniemi duellen med en snygg stöt efter en sidledsförflyttning. Timrå klarar spelet med en man mindre.

På något sätt genererar Timrå energi efter att blivit fulltaliga och får till ett etablerat anfall som hotar Skellefteås ledning.

Kort därefter kvitterar också Timrå IK till 1–1 när Ty Rattie kan lägga en passning till Robin Alvarez som lägger den till en fri Joey Laleggia som utan större svårigheter lägger in pucken till mål med 2:37 kvar av perioden.

Med dryga två minuter kvar utvisas Didrik Strömberg två minuter för slashing. När det återstår 28 sekunder utvisas Skellefteå för roughing och det väntas spel fyra mot fyra i 28 sekunder innan Timrå kan spela klart perioden i powerplay.

Perioden slutar 1–1. Skotten vinner Skellefteå AIK med 14–7.

Timrå IK vänder matchbilden med besöker utvisningsbåset för ofta

Timrå får börja perioden i numerärt överläge men hinner inte skapa något farligare offensiv utöver två skott på mål innan Skellefteå hittar sig själva med fullt manskap på isen.

Med fem minuter spelade ger Sebastian Hartmann en fin passning till Jens Lööke som bjuder på periodens bästa målchans hittills. Timrå har ändrat matchbilden från det som visades i första perioden och har nu ett kommando mot ett inte lika dominant Skellefteå.

Med 6:08 spelad kommer också ett ledningsmål för Timrå IK, när Robin Alvarez rundar Skellefteås mål och sticker in ett pass i slottet där Jacob Blomqvist står välplacerad och kan mata in pucken på direkten i nätet. Ställningen är nu 1–2 på tavlan.

Viktor Lodin utvisas två minuter för slashing med 12:38 kvar på klockan i den andra perioden. Timrå får återigen spela i numerärt underläge. Skellefteå har svårigheter att skapa något i powerplay och Timrå kommer faktiskt till offensiva lägen. Dessvärre kommer ett kvitteringsmål med 38 sekunder kvar av utvisningen. 2–2 på tavlan med 8:54 spelat.

Timrå kommer ut och fortsätter att attackera Skellefteå-målet i jakt efter ett nytt ledningsmål. Även hemmalaget har fått ny energi och kommer tillbaka in i matchen samtidigt som det blir irriterat på isen. Tempot har kommit tillbaka in i matchen och har även tagit en fysisk vändning med många tacklingar.

Timrå fortsätter sitt offensiv vilket Skellefteå inte gillar och det är grinig på isen efter blockeringar av pucken. Ty Rattie tillsammans med Oskar Nilsson i Skellefteå AIK utvisas två minuter för osportsligt beteende efter lite gräl. Det väntar på nytt spel fyra mot fyra. Med sex minuter kvar av perioden är det spel fem mot fem igen efter två minuter av fyra mot fyra.

Timrå utvisas på nytt när Joey Laleggia får besöka utvisningsbåset i två minuter efter en fasthållning med fem minuter kvar.

Timrå i form av Erik Walli Walterholm kan komma till ett friläge men hakas upp och kan inte komma till avslut. Det protesteras från Timrå-båset efter att domaren inte dömmer straff, i en situation som faktiskt skulle kunna vara straff. Men Timrå får istället fortsätta sitt spel i numerärt underläge. Skellefteå har återigen svårt att komma till ett bra powerplay-spel samtidigt som Timrå fortsatt kan skapa möjligheter framåt i boxplay. Timrå klarar även spelet med en man mindre utan några konstigheter.

Pontus Åberg utvisas två minuter för hög klubba efter ett slarvigt spel av forwarden, när det återstår 2:10 av perioden. Denna gång får Skellefteå till ett bättre offensivt spel och kan ta ledningen med 1:47 kvar att spela av perioden. 3–2 på resultattavlan.

Timrå som ägt matchbilden i majoriteten av tiden i den andra perioden har svårt att hålla sig ifrån utvisningsbåset, vilket även är orsaken till varför laget släppt in tre mål. Utvisningar är laget akilleshäl i denna match.

Perioden slutar 2–1 till Skellefteå, som även vinner skotten med 11–10 (25–17).

Skellefteå kan punktera matchen

Timrå öppnar perioden starkt och har ett långt anfall att starta med. Det kommer även flera skott på mål under anfallet som fortsätter att pågå efter närmare två minuter i Skellefteås zon. Pontus Åberg driver pucken hårt i offensiv zon och gör likt Alvarez tidigare i matchen och lägger in en puck mot slottet, som nästan lönar sig i ett mål men hittar inte nätet denna gång.

Med fem minuter spelat är Timrå väldigt nära ett kvitteringsmål efter flera vassa minutrar i offensiv zon. Timrå spelar med självförtroende, vilket saknades i den första perioden. Efter 8:20 spelat tar Skellefteå timeout efter en väldigt svag period än så länge av laget.

Med 8:31 kan Skellefteå utöka sin ledning efter ett löst handledsskott som Rajaniemi inte riktigt har koll på och pucken finner sig turligt i mål, 4–2. Ett mål som inte speglar matchbilden i den andra halvan av matchen. Nu har Timrå en ny uppförsbacke att komma över.

Med nio minuter kvar av perioden utvisas Skellefteå två minuter efter en fasthållning. Timrå får spela powerplay vilket ger dem en lysande möjlighet att reducera. Skellefteå klarar däremot sitt numerära underläge när det återstår knappa sju minuter av ordinarie matchtid.

Timrå fortsätter att jaga ett reduceringsmål och Fredrik Andersson väljer att ta timeout med 3:29 kvar av perioden. Sami Rajaniemi lämnar isen för en extra spelare i samband med ett anfall efter timeouten.

MEN Skellefteå kan spela bort pucken och hämta den i offensiv zon för att lägga in pucken i tom målbur. Hemmalaget punkterar därmed matchen då det endast återstår 2:13 av perioden.

Skellefteå AIK vinner med 5 mål mot 2. Skellefteå vinner även perioden med 2–0. Timrå vinner skotten med 7–14 (32–33).

Nästa hemmamatch

Lördag 22 januari tar vi emot Växjö Lakers hemma i NHC Arena.