Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Färjestad
FBK

Tung förlust i kvällens match mot Färjestad

17 mars 2022 21:36
Matchrapport

Timrå var tvungen att vinna kvällens match för att fortsatt ha en matematisk chans att klara sig från att kvala. Tidigt i matchen såg laget starka ut och hade många chanser till att göra matchens första mål, men istället kunde Färjestad spräcka nollan först och dra ifrån. Det skulle dröja några minuter in i andra perioden innan vi skulle spräcka Hildebys nolla - men uppförsbacken var för brant.


Många målchanser - Men Hildeby håller tätt

Matchen börjar intensivt där Viktor Lodin får ett friläge samtidigt som Färjestads back faller. Lodin gör några dribblingar men Dennis Hildeby i Färjestadmålet får ut benskyddet mot stolpen precis i tid för att hålla nollan.

Timrå får ytterligare en kontring där Erik Walli Walterholm missar pucken i ett skott vilket ställer både honom själv och Färjestadkeepern. Walli får pucken på nytt och väljer att gå köksvägen men spelet blir avblåst för offside i målgården. Hittills har Timrå haft de vassaste chanserna.

Timrå pressar på mer och mer vilket sätter Färjestad i en pressad situation, där gästerna slarvar. Efter fem spelade minuter börjar gästerna hitta in i matchen och får ett längre anfall. Tillslut kommer även första målet för Färjestad efter 5:54 spelat.

Timrå i form av första kedjan pressar Färjestad rejält i egen zon. Men Hildeby i mål håller kvar gästerna i ledning.

Timrå tappar pucken i offensiv zon där Färjestad kämpar till sig pucken i Timrås zon och vänder spelet till egen fördel, vilket även slutar i utdelning för gästerna med 6:44 kvar att spela. Färjestad utökar därmed sin ledning till två mål mot Timrås noll.

Timrå viker inte ner sig utan fortsätter att mata framåt i offensiv zon. Färjestad räddas återigen av Hildeby i mål.

Med 1:33 kvar av perioden drar Timrå på sig matchens första utvisning för slashing. Erik Walli Walterholm får sitta två minuter i utvisningsbåset. Det tar bara 25 sekunder för gästerna att spela sig till ett mål, vilket sätter dem i en 3–0-ledning.

Skotten vinner Färjestad med 13–11.

Svag start, starkt avslut

Färjestad kommer starkt ut och avlossar ett skott efter 21 sekunder som hittar in i nätet bakom Jacob Johansson, 0–4 till Färjestad. Timrå väljer därefter att byta ut Johansson mot Sami Rajaniemi.

Dessvärre tar det bara 2:19 för Färjestad att göra 5–0. Timrå tar i samband med målet time-out.

Timrå reducerar till 1–5 efter fem minuters spela i den andra perioden. Det är Viktor Lodin som stod in ett skott framför mål.

Kort därefter utvisas Ziyat Paigin två minuter för hooking och Timrå väntar ett nytt boxplay i matchen. Färjestad får inte till något riktigt spel i sitt numerära överläge och Timrå klarar av att spela av utvisningen.

Timrå får ett försök i powerplay med 9:15 att spela i den andra perioden. Och utdelning blir det. Ty Rattie gör det han är bäst på, att göra mål i PP. 2–5 med 8:31 kvar att spela.

Timrå får ett riktigt energipådrag och får några farliga målchanser framför Färjestads mål.

Erik Andersson får en tackling mot ansiktet som domarna inte ser eller gör något åt, vilket Fredrik Andersson protesterar mot. Ena huvuddomaren och Andersson diskuterar ett par minuter vid Timrås bås, men domarna väljer att släppa situationen.

Tillslut får Timrå med sig ett powerplay när Paigin får en slashing mot händerna med 2:36 kvar att spela i den andra perioden. Timrå spelar ett effektivt powerplay och får flera farliga skott och returer på mål, men inget som hittar sig in över mållinjen. Färjestad klarar att spela av utvisningen precis när Timrå får en träff i målramen.

Den andra perioden slutar 2–2 där Timrå vinner skotten med 15–11.

Färjestad betar av matchens sista 20

Timrå kommer ut pigga i tredje och spelar intensivt i jakt om ytterligare en reducering. Dessvärre får Timrå betala på sina misstag när Färjestad utökar till 2–6 med 2:37 spelat i den tredje perioden.

Med 7:17 kvar att spela utvisas Robin Hanzl ut och Timrå får spela två minuter i boxplay. Ett boxplay som Timrå klarar mot ett Färjestad som börjar trappa ner på offensiven.

Perioden spelas av och tiden tickar fort. Matchen slutar med en förlust med 2–6.

Färjestad vinner perioden med 1–0, lika så skotten med 11–11 (34–37).