Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Timrå
TIK

Efterlängtad seger på bortaplan!

17 februari 2022 21:21
Matchrapport

Timrå kom till Leksand utan seger sedan november på bortaplan så det var ett lag som verkligen suktade efter en seger. Efter en målrik första period där lagen slog ett målrekord så lugnade målskörden ner sig något i övriga perioder och i slutändan så är det Timrå som drar det längsta strået och vinner med 6-3!


Målexplosion!

Matchens första fem minuter är ett rent ställningskrig lagen emellan, där man i varje fall lyckades skapa någon bra målchans var. Timrå får en riktigt bra målchans genom Sebastian Hartmann som nästan blir fri mot Leksands målvakt och Leksand likaså då man fått öppet mål efter en retur som Leksandsforwarden inte lyckads förvalta.

Men när perioden närmar sig sin mittpunkt börjar det hända saker i matchen! Leksand trappar upp och verkar ta över matchen något men då kliver Erik Andersson fram framför målvaktskeepern och lirkar in matchens första mål!

Dock blir glädjen kortvarig då Leksands Max Veronneau strax efter nedsläpp igen anfaller och hittar nätet bakom Jacob Johansson. Men vi stannar inte där..

Timrå gör en repris på vad Leksand gjorde, sekunder efter nedsläpp igen avlossar Ty Rattie ett skott från blå som Robin Alvarez styr in och vi är i ledning igen. Men inte slutar det där inte! Lägg på ytterligare 15 sekunder och tekning i offensiv blå. Didrik Strömberg får pucken direkt efter tekning och prickskjuter Timrås tredje mål, och matchens fjärde, på 40 sekunder!

Enligt Cmore har fyra mål aldrig gjorts snabbare än så här sedan Elitserien/SHLs start 1975.

Målmässigt lugnar det ner sig därefter men det skapas många bra målchanser från båda hållen under dom resterande nästan tio minuterna av perioden. Det är en väldigt disciplinerad period överlag men det får ett stopp med knappt en minut kvar av perioden då domaren hör något från Timråbåset dom inte gillar. Det slutar med att Alvarez får sätta sig i utvisningsbåset, något han visade med ytterst tydlighet i pausintervjun att han inte var det minsta nöjd med. Utvisningen renderar i att Leksand kan reducera till 2-3 i slutsekunderna av perioden.

Hartmann prickskjuter!

Den andra perioden startar i ett rasande tempo där båda lagen vill ta kommandot direkt. Det dröjer strax över två minuter innan periodens första jubel kommer – Det är Sebastian Hartmann som får en pass från Jacob Blomqvist och snyggt skickar upp pucken i krysset! Ett par minuter senare får Leksand en chans att komma ikapp. Sebastian Hartmann får åka och sätta sig i utvisningsbåset och vi har ett nytt boxplay. Leksand näst intill bombarderar Johansson i Timråmålet under två minuter men han står stabilt utan att släppa in pucken under dessa två minuter.

Spelet fortlöper och båda lagen har sina chanser att göra mål, närmast är ett ribbskott signerat Jens Lööke. Men det ska dröja tills vi har cirka fem minuter kvar av perioden innan ett ypperligt tillfälle ges. Leksand har för många spelar på planen och därmed får Timrå spela sitt första powerplay för matchen. Det ser stundtals riktigt bra ut och vi har några riktiga bra chanser att hitta vårt femte mål men i slutändan så blir vi mållösa.

Någon minut efter att det numerära överläget är slut så blir det mål igen i perioden. Tyvärr är det Leksand som reducerar till 3-4 med två minuter kvar av perioden. Därefter är Leksand otroligt nära att kvittera ett flertalet gånger under dom två sista minuterna men vi klarar av att stänga perioden och har med oss en ett-målsledning inför den tredje perioden.

Spiken i kistan!

Den tredje perioden hinner knappt börja innan vi åter får se oss i numerärt underläge. Det är ett numerärt underläge där vi försvarar oss riktigt bra. Laget håller Leksand ute i kanterna under i princip hela det numerära underläget och försvarar därmed sin ledning. Ledningen skulle istället utökas av Joey LaLeggia som får pucken rätt i famnen efter att Sebastian Hartmann försökt lirka in pucken via köksvägen. LaLeggia gör inga misstag och sprätter in kvällens femte Timråmål.

Därefter är det ett ställningskrig under en längre period där bland annat Jens Lööke får en riktigt bra chans att utöka i ett friläge. Även Leksand får en liknande chans.

Efter halva perioden får vi spela i numerärt överläge igen, ett numerärt överläge som endast är cirka 40 sekunder gammalt innan Leksand drar på sig ytterligare en utvisning. Vi får spela fem mot tre i strax över en minut. Timrå maler på för en utökning men i slutändan så blir det inget utav det numerära överläget.

Mot slutet av perioden så plockar Leksand sin målvakt men det hjälper föga. Det dröjer knappt 15 sekunder innan Sebastian Hartmann fångar upp pucken och slänger in den i det öppna målet – Spiken i kistan och äntligen kan vi konstatera att vi har vunnit på bortaplan igen!

Nästa hemmamatch

Om en vecka, torsdagen 24 februari tar vi emot Frölunda hemma i NHC Arena! Säkra din plats idag på tik.ebiljett.nu