Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Timrå
TIK

Tung kväll på Hovet

8 mars 2022 21:57
Matchrapport

Vi åkte ner till Hovet med målet att revanschera oss - Tyvärr blev gick det inte alls som önskat. Första perioden var en jämn och mållös historia, den andra straffade oss vid misstag och i den tredje rann det iväg.


Mållös inledning

Efter en något försenad matchstart kickade matchen igång med en rasande fart. Djurgården börjar med att skapa ett till synes bra läge som inte blir något i slutändan – Direkt efter det kontrar Timrå och är även där nära att göra mål, dock så fångar en Djurgårdare upp returen som låg framför ett öppet mål.

Därefter blir det ett ställningskrig utan dess like. Båda lagen är rappa på rören och spelar tufft. Målen uteblir, men det är många målchanser vi bevittnar under matchens första tio minuter. I samband med att powerbreak-tutan tjuter efter elva minuter är det även dags för matchens första utvisning. Djurgårdens Stefan Warg åker ut för en boarding och Timrå får spela i numerärt överläge.

Det numerära överläget får en dålig start då Djurgården vinner tekningen och lyckas få till ett anfall. Men Timrå tar snabbt över pucken och jobbar in sig i offensiv zon där man etablerar sig. Trots långa stunder i offensiv zon så blir det aldrig riktigt farligt. Strax efter att Djurgården är fulltaligt skickar Ty Rattie pucken i ribban! Matchens hittills bästa chans.

Ytterligare någon minut senare får vi spela i numerärt överläge igen. Djurgårdens Bengtsson åker ut för en tripping. Denna gång inleds det bättre då man vinner puck på en gång och kan etablera sig direkt. Men man har dock svårt att komma in på mål och skapa några riktigt bra lägen och det slutar med att man tappar kontrollen och spenderar halva powerplay utanför offensiv zon.

Med två och en halv minut kvar av perioden är det Timrås tur att sätta sig i utvisningsbåset. Per Svensson som drar på sig lagets första men det blir ett kortvarigt numerärt underläge då Djurgården bara sekunder efter tekning gör detsamma. Istället får vi nästan två minuters fyra mot fyra.

Båda lagen skapar mycket mot slutet men Djurgården något mer och är väldigt nära att göra matchens första mål. Johansson står däremot säkert, klarar av chanserna och tar matchen till pausvila i likaläge.

Målnollan spräcks

Det är snabba skridskor inledningsvis där Djurgården är det lag som skapar mest. Jacob Johansson gör ett par rejält svettiga räddningar och håller kvar laget tills Timrå också börjar hitta in i perioden. Timrå jobbar som sagt in sig i perioden och börjar skapa en hel del och innan periodens första powerplay kommer hinner Ty Rattie återigen att träffa ribban.

Djurgården drar på sig periodens första utvisning efter åtta spelade minuter, Timrå får spela powerplay igen. Inledningsvis i det numerära överläget skapar man en hel del men allt eftersom tiden går så får man svårare och svårare att hitta in i offensiv zon – Till slut kan Djurgården döda detta numerära underläget också.

Efter några minuters spel i fem mot fem är det dags igen. Djurgården åker ut på en tripping och Timrå får spela i numerärt överläge igen. Efter en stark start blir det väldigt fel. Ett felpass hittar Marcus Sörensen som blir fri mot Jacob Johansson, varpå han hittar nätet. Det blir inte så mycket mer av det numerära överläget.

Fem minuter senare är det dags igen. Djurgården fångar upp pucken i mittzon och driver in i Timrås zon, ett diagonalpass till Forsberg som sedan lirkar in pucken i mål. Det är också bland det sista som händer i perioden vilket innebär att vi går till vila med 2-0 att jobba ikapp.

Det vill sig inte

Timrå kommer ut i perioden i en rasande fart! Man kontrollerar inledningen av matchen totalt och skapar 2-3 två mot ett-lägen inom loppet av fyra minuter. Djurgårdsbackarna och/eller målvakt lyckas dock i sista stund att avvärja chanserna.

Trots Timrås dominans tidigt i perioden vill det sig inte. Istället för en reducering för Timrå är det Djurgården som kan utöka till 3-0 efter att Filip Cederqvist styrt in pucken med skridskon. Det rings på målet men man hittar inget fel på målet.

Tyvärr fortsätter det att grina emot. Djurgården utökar till 4-0 en minut senare. Kort efter målet får Timrå spela i numerärt underläge. Man håller Djurgården utanför Tmråzonen i stora delar och klarar av att döda utvisningen effektivt. Men ytterligare ett mål ska komma ändå, någon minut efter att Timrå är fulltaliga.

Med fem och en halv minut kvar att spela skickar Djurgården iväg pucken ut på läktaren och får skicka en spelare till utvisningsbåset. En chans att spräcka Armalis nolla i slutet och piffa till målskillnaden något och det är just precis det man gör Joey Laleggia skickar in pucken i nät med 4.46 kvar av matchen att spela.

Mycket mer hinner inte hända utan vi summerar matchen därefter, 5-1 till hemmalaget.