Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Örebro
ÖRE

Timrå tar tre pinnar mot Örebro

10 mars 2022 22:16
Matchrapport

Matchen startar väldigt jämnt där Timrå har den större procenten av puckinnehavet. Den första perioden är mållös, men den andra perioden hinner knappt börja innan Timrå tar ledningen, 53 sekunder in i perioden. Örebro lyckas ändå hålla distansen kort till det ledande laget och Timrå får smaka på sin egen medicin när gästerna kvitterar med 1:11 spelat i den tredje perioden. Timrå lyckas ta ledningen och punkterar matchen helt i öppen kasse.

Tre viktiga poäng på kontot och jakten på tre nya är igång!


En jämn period

Timrå IK öppnar matchen genom att ta ett initiativ till ett starkt offensiv, lika så gästande Örebro som bjuder på starka uppspel över banan. Örebro har ett mer samlat offensiv, medan Timrå har efter sex minuter spelat haft flera kontringar.

Perioden är jämnt spelad efter 15 minuter där pucken vandrar över hela isen. Men det är Timrå som har mer puckinnehav än ett kanske lika starkt Örebro.

Med sex minuter kvar av perioden får Timrå sitt första powerplay i matchen. Överläget spelas varierat i kvalitet där Timrå får möjligheten, men samtidigt låter Örebro rensa bort pucken ett par gånger. Örebro klarar också att spela två minuter med en man mindre på isen.

Timrå får chansen i powerplay återigen med 2:28 kvar att spela i den första perioden. En gyllene chans att sätta en prägel på resterande två perioder. Med halva utvisningen spelad har Timrå visat ett mycket effektivare och hetare numerärt överläge en det tidigare i perioden. Ty Rattie har fått matchens farligaste målchans genom ett skott på mål som tog på Örebromålvaktens axel. Men även detta PP överlever Örebro utan att offra nollan på resultattavlan.

Perioden slutar 0–0 där Timrå vinner skotten med 12–6.

Blomqvist sätter prägel på matchen

Timrå sparkar igång den andra perioden med ett mål av Jacob Blomqvist som inte väntar en sekunder längre än 53 sekunder för att näta pucken. En otroligt bra start på perioden och som därefter har spelats i Örebros zon.

Under en stund kommer Örebro tillbaka in i matchtiden och kan sätta ett lätt tryck på Timrå, men utan att få någon utdelning på sina möjligheter. Efter periodens mitt får Timrå istället tillbaka trycket i offensiv zon. Det ligger en utökning för Timrå i luften.

Timrå lyckas dessvärre inte få in målet som ligger i luften innan perioden går till sitt slut.

Timrå vinner den andra perioden med 1–0, lika så skotten med 16–12 (28–18).

Åberg släpper på tyglarna

Örebro öppnar perioden starkt som hemmalaget Timrå. Örebro får till ett anfall där det kommer ett skott från blå som tar på Jacob Johansson men flyger högt och över honom utan att han ser vart pucken är. Pucken studsar turligt in i mål och matchen är kvitterad efter 1:11 spel i den tredje perioden.

I och med kvitteringsmålet är det nu inte bara en jämn match på tavlan utan även på isen. Spelet går fortsatt över hela isen. Det tar ungefär fem minuter för Timrå att komma helt på fötterna igen för att våga släppa klubban lite och komma tillbaka. Det syns tydligt vilka som vill vinna denna match, och dem bär röda tröjor.

Med dryga åtta minuter kvar att spela så kommer det som hela arena hoppades på. Timrå i form av Pontus Åberg sätter Timrå i en ny ledning, denna gång med 2–1.

Med 1:34 kvar att spela tar Örebro ut målvakten. Timrå lyfter pucken men styrs undan av en hög klubba från Örebro, som får en tekning i egen zon. Örebro tar därmed in målvakten igen som åker ut när det återstår en minut. Publiken är högljudd och trycker fram laget den sista minuten.

Ett 3–1 mål kommer när Robin Hanzl sätter pucken i tom målbur med 13 sekunder kvar att spela och sätter punkt för denna drabbning. Timrå tar där med tre blytunga poäng.

Nästa hemmamatch

Lördagen den 12 mars tar vi emot IK Oskarshamn hemma i NHC Arena! Säkra din plats idag på tik.ebiljett.nu