Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Björklöven
IFB

Timrå tog revansch på Björklöven

26 augusti 2021 20:30

Första hemmamatchen för säsongen och chans för revansch mot Björklöven. Powerplay var kvällens melodi och det var Timrå som lyckades bäst i det momentet och kunde gå segrande från matchen med siffrorna 3-2.


Storspelande Rajaniemi höll siffrorna nere

Efter en lugn inledning på matchen så drog Timrå på sig en tidig utvisning på grund av för många spelare på isen. I det följande powerplayet så skulle även gästerna ta ledningen, Olle Liss fick pucken efter en tekningsvinst och klippte till direkt och hittade nätet bakom Sami Rajaniemi.

Rajaniemi skulle få en chans för revansch mot Liss bara tre minuter senare. Timrå hade åkt på en ny utvisning och Liss skulle komma till tre kvalificerade lägen men Rajaniemi stod upp och gjorde ett par riktigt fina räddningar som fick avslutas med en iskall plock.

Rajaniemi fortsatte att storspela i samma boxplay. Timrå ådrog sig ytterligare en utvisning och fick spela en kort stund 3-mot-5 och i den spelformen så hittade Björklöven ett öppet läge i slottet men Sami stod upp och kunde rädda det öppna läget från Fredric Andersson och även kort därefter ett liknande läge från Alexander Viklund.

12.45 in i den första perioden så bryter sig Björklöven fram och den kontrande spelaren blir neddragen och får med sig en straff. Men Rajaniemis storspel i den första perioden skulle fortsätta och kunde rädda straffen med det släpande benskyddet.

Första perioden inledde Timrå med ett par utvisningar som gjorde det lite hackigt och svårt att komma in i matchen och Björklöven fick också ledningen tidigt men efter det så storspelade Sami Rajaniemi i Timråburen och höll siffrorna nere.

Timrå tog över kommandot i den andra perioden

Intensiv Timrå inledning av den andra perioden och det var oerhört nära en kvittering inledningsvis men Voutilainen i Björklövens kasse hade en gnutta tur med sig ett par gånger om och höll pucken utanför linjen.

Efter ett massivt tryck från Timrå inledningsvis i andra perioden så kommer också kvitteringen välförtjänt. Timrå fick dubbla powerplay kort inpå varandra och i det andra så kom också målet. Jens Lööke var på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde trycka in pucken till 1-1.

Timrå var ytterst nära att ta ledningen med tre minuter kvar av mellanperioden. Ett skott som kom från i stort sett ingenstans höll på att chocka Voutilainen i gästernas mål men han lyckades ändå nicka bort pucken precis vid stolpen.

Efter två spelade perioder så kan man säga att 1-1 var ett rättvist resultat. Björklöven som hade kommando efter den första perioden och Timrå som hade ett stort övertag i den andra perioden. Om man säger att Timrå ådrog sig utvisningar under de första 20 minuterna så tog Björklöven över den kolumnen i den andra. Så sett till hur matchbilden såg ut efter mellanakten så var likaläge ett rättvist resultat.

Intensiv Timrå inledning ledde till seger

Timrå fick ett tidigt powerplay i den tredje perioden och detta skulle resultera. Med 22 sekunder kvar av övertaget så landar pucken framför Ty Rattie som i sin tur skickar iväg en projektil upp i första krysset fram till 2-1 Timrå.

Kort därefter så kommer Timrå med en ny chans man kombinerar sig fram och kommer till ett helt öppet läge men lyckades inte överlista Voutilainen i gästernas mål den gången.

Björklöven ryckte upp sig något och lyckades även dem kombinera sig fram till ett bra läge. Men Sami Rajaniemi ville inte vara sämre än sin finske kollega utan stod även han för en fin räddning på det öppna skottet.

Timrå skulle till slut utöka till 3-1 och även denna gången som de tre tidigare målen så kom detta i powerplay. Joey LaLeggia laddade för skott men passade istället över till Jens Lööke som tog in pucken, siktade in sig och tyst drog in ett välplacerat skott.

Med 4.33 kvar av matchen så valde gästerna att ta en time-out, de fick ett powerplay och valde då att plocka ut målvakten, detta skulle till slut resultera. Gerry Fitzgerald fick en liten yta och använde sig av en blockerande Timrå spelare för att överraska Rajaniemi som inte hittade pucken som istället letade sig in i nätmaskorna.

Men närmare än så kom inte gästerna. Timrå lyckades hålla undan och vinna kvällens match med 3-2. Noterbart är att alla kvällens fem mål kom i numerärt överläge i en match som innehöll hela 13! utvisningar.

Nästa match spelas nästa onsdag (1 september) då väntar nytt derby då vi tar oss an MODO i NHC Arena kl.18.00.