Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Brynäs
BIF

Hanzl visade vägen när Timrå besegrade Brynäs på hemmaplan

5 september 2021 18:10
Matchrapport

Det vankades ny träningsmatch och den näst sista i antalet, när Timrå ställdes mot Brynäs IF. Med ett böljande spel i första halvlek, gick gästerna till pausvila med 0-1 på tavlan. Timrå kvitterade välförtjänt i den andra perioden efter en riktigt stark mittenperiod. En stark prestation som även visade sig i tredje perioden. Timrå vann till slut med 2-1 efter att Hanzl gjort periodens enda mål.


Gästerna tog ledningen

Efter tidig Timrå-utvisning tilldelades Brynäs möjligheten att etablera spel i offensiv zon. Med ett drygt två minuter långt tryck i powerplay, var gästernas Greg Scott ett stolpskott ifrån att spräcka målnollan.

Brynäs hade mycket puck. De var även laget som under stora delar av den första perioden, oroade framför motståndarmålet. Timrå å andra sidan visade upp ett lyckat press-spel. Ett kollektivt styrspel, kombinerat med en bra press, resulterade vid flera tillfällen i puckåtervinning.

Matchens andra utvisning gick även den till Timrå. Men precis som vid förra tillfället slutade det inte i någon utdelning. Timrå kan tacka Sami Rajaniemi och Brynäs oskärpa för det.

Den första perioden gick mer och mer åt Brynäs-ägo, som även hittade nätet med 46 sekunder kvar. Efter Timrå-slarv i egen zon, fick Oscar Eklind pucken i slottet och tryckte upp pucken i krysset.

Hårt Timrå-tryck resulterade i mål

Det var en fartfylld och intensiv start på den andra perioden. Spelet böljade, samtidigt som Timrå bara på knappa två minuter, redan hade skapat bättre målchanser än på hela den första perioden.

Brynäs hade genomgående under matchen betydligt lättare att komma till lägen. De hittade ofta yta på kontringar, som Timrå hade svårt att täppa till.

Timrå spelade upp sig. De hade en period på flera minuter där lägen radades upp, och där det bör ha resulterat i måljubel. De fick även med sig en utvisning som ökade trycken ännu mer. Trots friläge, halvöppet mål och ett enormt offensivt tryck, var Brynäs-målvakten Vehviläinen en mur mellan stolparna och höll tätt.

Timrå tryckte på Och tryckte på. Till slut kom även den välförtjänta kvitteringen. Christopher Liljewall var det som hittade rätt, efter fint och snabbt spel av Erik Andersson och Hartmann dessförinnan.

Under slutminuten tilldelades Brynäs sitt tredje numerära överläge. Då var stolpen på nytt i vägen för dem. Perioden slutade därför 1-0 till Timrå, och 1-1 totalt efter två spelade perioder.

Klass-straff av Hanzl

Timrå inledde tredje perioden med minuten i numerärt underläge. Återigen storspelade Rajaniemi, och återigen höll Timrå undan.

Tid 5:46 spelades Robin Alvarez fram till ett friläge, där han vid avslutningsläget hakades upp rejält. Straff dömt, vilket Robin Hanzl tog vara på väl. 2-1 Timrå, efter en klass-straff av centern.

Timrå blev bara bättre och bättre längst matchens gång. Efter att ha avslutat andra halvan av den andra perioden på ett bra sätt, fortsatte de sedan på samma visa även i den tredje perioden.

Matchen tätnade. Det var snålt med målchanser åt båda hållen, vilket är ett gott betyg av Timrå som jobbade för att stänga matchen. Med 90 sekunder kvar plockade gästerna målvakten för spel sex mot fem. Ett gott försök som sånär renderade i utdelning. Men Timrå med marginalerna på sin sida den gången, höll ifrån och vann till slut ändå rättvist.

Nu väntar match mot Luleå på tisdag, innan SHl-säsongen äntligen drar igång.