Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Djurgården
DIF

Fyra raka, kaffe kaka!

2 april 2022 21:55
Matchrapport

Timrå IK besegrar Djurgårdens IF med 4–0 i matcher, vilket innebär spel i SHL nästa säsong!


Jämn period med fina chanser, inga mål

Vi går ut på isen med det faktum att NHC Arena är fullsatt. Västra stå höjer sitt tifo och publiken sina pappersbitar som reflekterar Timrås ljuva färger. När matchen väl startar är det med sång från läktaren. Timrå är på tårna och är pigga, lika så Djurgården som gjort förändringar i truppen inför denna match.

Timrå är det kvickare laget i periodens inledande minuter, med gästerna hack i häl. Djurgården får till några vassa chanser men inget som är på samma nivå som Timrå. Timrå har spetsen i offensiven och bjuder till flera skott på mål, framspelade lägen, snappa framsteg i neutral zon.

Timrå får även med sig ett par utvisningar och gör effektiva powerplay men utan utdelning. Flera skott är precis på fel sida av stolparna.

Efter periodens mittpunkt kommer Djurgården in mer i matchen och får lite press på Timrå i hemmalagets zon, men Timrå kan vid flera tillfällen vinna pucken och spela sig ur defensiv zon till antingen till anfall eller byte.

För övrigt är det en jämn match med känslor, precis som det ska vara. Men Timrå fortsätter som vi har sett i tidigare matcher i denna kvalserie.

Perioden går till sitt slut med 0–0 där Timrå vinner skotten med 10–9.

Timrå spräcker nollan och ketchupeffekten är ett faktum

Den andra perioden startar lite mera passiv än vad den första perioden både startade och slutade. Det är ett jämnt tempo och anfall åt båda lagens mål men inget som är av den vassare och farligare slaget.

Efter fem minuter kommer Timrå in i ett tempo där hemmalaget trycker tillbaka gästerna. Det levereras skott på skott, pass på pass, dragning på dragning, men inget vill in mellan stolparna.

Spelet fortsätter i samma anda till det har gått 12:52 av perioden då Robin Hanzl trycker in pucken där den hör hemma, 1–0. Alla känner igen den kända ketchupeffekten, det gör Timrå också. Det dröjer knappa minuten innan Ty Rattie utökar ledningen till 2–0. Två mål som legat och hängt i luften nästan halva matchen.

I samband med nedsläpp blir det tjafs på isen mellan Dick Axelsson och Sebastian Hartmann, som båda får avtjäna två minuter för osportsligt uppträdande.

Timrå får vind under vingarna, blåst i seglet, bensin på lågorna när Robin Hanzl utökar med sitt andra mål för matchen när det återstår 55 sekunder av perioden.

Timrå vinner därmed perioden med 3–0, lika så skotten med 11–7 (21–16)

SHL!

Timrå vann….Timrå spelar SHL även nästa säsong!