Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Idag 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov

Christer Sehlstedt

Vad gör du nuförtiden?
–    Jag äger Irish Pub i Sundsvall plus ett litet bryggeri där jag framställer ale. Jag bor annars på Åstön.   

Du vaktade kassen i 390 tävlingsmatcher för Timrå. Vad minns du av debuten?
– Det var en vänskapsmatch mot tjeckiska Slovan Bratislava med Zorilla och Vaclac Nedomansky i laget. Vi vann med 3-2, men det jag minns allra bäst är att det utbröt ett rejält rallarslagsmål i andra perioden. Alla slogs mot alla.

Varför hamnade du i Timrå?
– Först värvades jag av Heffners när de gick upp i allsvenskan. De erbjöd mig jobb som gymnastiklärare i Skönsberg, vilket räckte för att jag skulle sticka från Djurgården. Sedan blev det ett herrans liv när jag och bröderna Lindgren gick över till Timrå. Heffners tänkte göra oss till ettårsfall, men det löste sig till sist.

Bästa räddningen? 
–    Det var i en bortamatch mot Södertälje i Scaniarinken. Jag var helt överspelad och ”Stisse” Johansson hade bara att raka in pucken i öppet mål.  Men i sista sekunden lyckades jag få upp benskyddet och tippa bort pucken med tåspetsen uppe i krysset. Jag minns att domaren redan hade stoppat pipan i munnen och tänkte blåsa för mål…

Så är det nog många av oss som minns dig. Just att du var så ruskigt vig och kunde gå ner spagat hur som helst. Klarar du det fortfarande?
- Ner kommer jag säkert, upp blir nog lite svårare, he he.  

Roligaste minnet?
–    Oj, de är så många att det är svårt att plocka ur något speciellt.

Tråkigaste?
– När vi åkte ur elitserien 75-76. Vi föll i en avgörande match mot Björklöven.

Bästa kompis under Timråtiden?
– Tommy Grahn, min målvaktskollega och konkurrent.

Idol under uppväxten?
– Seth Martin, den legendariske kanadensiske stormålvakten. Jag var alltid honom när vi spelade landhockey hemma i Luleå.

Värste motståndaren?
– Den jäkel som gjort livet surt för mig genom att göra mål från sin egen planhalva var ”Stisse” Johansson i Södertälje. Målet visades för övrigt  i Sportnytt ett antal gånger. Han förödmjukade mig rejält och till råga på allt så vann dom matchen. 
– Det är faktiskt lite intressant att Södertälje figurerar flera gånger i den här intervjun. Kanske hänger det ihop med att SSK var så totalt i avsaknad av prestationsångest, som det verkade. Glömmer aldrig nämnde ”Stisse” och ”Nille” Schillström som satt i bastun med dörren öppen, i gamla omklädningsbyggnaden, där entrén nu är, och rökte och drack kaffe i periodpauserna. Hur vet jag det? Jo ”muggen” var i samma korridor som bastun!

Efter att ha varit ordinarie i åtta säsonger värvades en viss Peter Lindmark till Timrå 1979. Hur kändes det att tvingas spela andrafiolen bakom honom i slutet av karriären?
–    Just då kändes det tufft, men ”Pekka” var helt enkelt bättre även om jag länge hade svårt att acceptera det. Att jag stannade så länge berodde på att jag inte hade lust att flytta och lämna mitt jobb. 
– Hade det varit i dag skulle jag förmodligen sett mig om efter en ny klubb på direkten, men det fungerade inte så på den tiden.

Bäste Timråspelaren?

–    Du vill förstås att jag ska svara ”Lill-Strimma” och ja, han var överlägsen. Men det fanns många andra som var duktiga i det där laget i början av 70-talet. Ingen nämnd, ingen glömd.

Du gjorde 17 B-landskamper. Grämer det dig att du aldrig fick chansen i Tre Kronor?
– Nej. När jag blickar tillbaka kan jag bara konstatera att jag är nöjd med det jag utförde på isen och med SM-silvret och brons-medaljerna. Konkurrensen på målvaktssidan var mördande på den tiden med Leif ”Honken” Holmqvist, Christer Abrahamsson, Wille Löfqvist och Curt Larsson.

Vilken rankar du som den främste?
– ”Honken”, utan tvekan.

Följer du fortfarande Timrå i elitserien?
– Javisst, men ärligt talat är intresset inte som det var förr. Det är väldigt sällan som jag går och tittar på matcher, men jag hänger alltid med i det tidningarna skriver och det är kul när det går bra för laget. Hjärtat bankar fortfarande för klubben.

 

 Av Pelle Ehnberg