PEAB LIFE
Bild saknas
PEAB Life

Peab Life – unika, lokala samhällsbyggarprojekt i egen regi

Peab har under många år haft ett stort sponsringsengagemang, ofta med lokal förankring där de gjort samhällsnytta i över 60 år. Genom Peab Life utvecklar de några av projekten och tar samhällsengagemanget ett steg längre genom att kombinera vårt sponsorskap med engagemanget hos våra medarbetare och vår gedigna kompetens kring ungdomar, utbildning och samhällsbyggande.

Syftet med Peab Life är att genom skräddarsydda samarbeten ge fler unga tillgång till arbetslivspraktik, sommarjobb och olika fritidsaktiviteter. Genom att möjliggöra för ungdomar att få delta i lokala samhällsbyggarprojekt som genomförs i samverkan med det lokala föreningslivet, kostnadsfritt och oavsett sociala faktorer, hoppas vi kunna bidra till ökad jämställdhet, mångfald, gemenskap och delaktighet för Nordens unga.

I konceptet Peab Life ingår även skolbesök tillsammans med det lokala föreningslivet. Medverkar gör både medarbetare från Peab och aktiva/ledare från exempelvis Teamsters.

PEAB är ett stort företag som finns på väldigt många orter i hela Norden. För oss är det väldigt viktigt med lokalförankring och därför är Timrå IK och Teamsters ett självklart val för oss att samarbeta med. Som stort varumärke är man en förebild och det är viktigt att skapa bra förutsättningar för lokalsamhället och där delar vi samma mål. Teamsters engagemang i ungdomar och att ge dem bra förutsättningar i utbildning, gemenskap och inkludering delar vi till 100%.
Vi vill att fler tjejer och kvinnor ska söka sig till byggbranschen och det är samma önskan inom Timrå IK till deras hockeyverksamhet. Vi måste komma upp i en 50/50 fördelning mellan män och kvinnor och det kan vi bara lyckas med om vi lyfter upp de här frågorna och får alla att känna gemenskap, tillhörighet och känna sig välkomna i föreningar och på företag.  
Vi vill samma sak och har ungdomar i fokus, att de ska hitta sin plats och ha ett aktivt liv med en bra utbildning. Det är solklart att vi ska samarbeta för att skapa bra förutsättningar.

Olof Wendel - Social hållbarhet PEAB