Helgens resultat: Timrå J20 & J18
Publicerad: 2023-11-20
Junior
Båda våra juniorlag har matchat under helgen som var. J20 spelade borta mot Modo och J18 hade dubbla hemmamatcher mot Clemensnäs och Björklöven.

J20

För J20 handlade det om ett derby mot Modo på hemmaplan i SCA Arena. Tyvärr hamnade man i underläge med 0-2 efter halva matchen och även om Hugo Branthsson reducerade till 1-2 så utökade Modo till 1-3 innan mittenperioden var över. I den sista perioden lyckades aldrig Timrå komma närmare utan istället fastställde Modo slutresultatet till 1-4 med ett sista mål i tom bur.

Nästa match
Nu väntar bortamatch mot Luleå den 24 november.

Matchen ser du på svenskhockey.tv 

J18

Tre poäng blev resultatet denna helg efter vinst mot Clemensnäs och förlust mot Björklöven.
Såhär säger  huvudtränare Martin Nilsson om helgen:

Tre av sex poäng i helgens matcher mot Clemenäs och Björklöven, hur summerar du helgen?

- Framförallt att vi tar tre poäng för lite. Vi gör egentligen två tillräckligt bra prestationer för att kamma hem samtliga poäng denna helg men tyvärr så ger inte alltid bra prestationer poäng utan det är vinsterna som gör det.

- Lördagens match så startar vi otroligt bra och det känns som hela höstens ineffektivitet jämnar ut sig då vi går till pausvila med 7-0. När vi sedan öppnar period 2 med att direkt göra åttan så blir vi, av förklarliga skäl, lite omständliga och i stället för att fortsätta släppa pucken i högt tempo så blir vi lite långsammare och varje spelare vill göra något med pucken innan man släpper den vidare. Detta gör att även om vi skapar lägen så blir vi inte lika farlig som i matchens första 20 minuter. I paus pratar vi mycket om att vi måste skapa bättre vanor inför söndagens match mot Björklöven så vi inte då kommer in med samma bleka aggressivitet som andra perioden. Vi rycker också upp oss och vinner tillslut med 11-0.

 - Söndagens match mot Björklöven så var jag inför lite orolig för om vi lagt oss till med för mycket olater dagen innan. Glädjande nog så är det inte fallet utan vi kommer ut med hög energi och det enda vi tagit med oss från lördagens match är hög spelglädje. Vi skapar långa anfall och chanserna avlöser varandra matchen igenom men tyvärr så har vi inte lördagens effektivitet.  Björklöven straffar oss hårt genom kontringar och spelvändingar och vi förlorar tillslut med 4-6 efter att mathcens punkteras genom att sätta sista pucken i tom bur.

Vad var det i spelet som gör dig nöjd med matchen?

- I helgen så är det spelglädjen och energin som sticker ut tycker jag. Vi har otroligt bra energi i båda matcherna och vi har senaste veckorna haft mer fokus på just anfallsspelet både på mornarnas HG-pass med Jimmie Lindström samt kvällarnas lagträning och jag tycker vi verkligen använder oss av dom verktygen vilket skapar flera fina avslut och anfall.

Är det något annat du vill nämna eller lyfta?

- Målvakterna:
Pontus Yttergård kanske kommer lite i skuggan av elva mål framåt men håller nollan mot Clemensnäs vilket alltid bör hyllas framförallt matcher där man har mindre och göra men när väl lägena kommer kunna vara redo. Max Berglund kommer med flera kvalicerade räddningar i tredje perioden när vi chansar lite mer för att komma i kapp, vilket är otroligt viktigt när vi jagar i underläge.

- U16-spelare Vincent Landin-Bray får göra sitt första mål i J18 och är i helgen verkligen med och bidrar.

- Adrian Thun-Hansson som till vardags till J20 truppen bör också nämnas, i helgen får han utdelning med tre mål framåt men det som verkligen sticker ut både på lördagens och söndagen är mognaden att spela ”ordentlig” ishockey. Att följa lagets gameplan, spela klart situationerna och på så sätt leda med spelet på isen, det låter enklare än vad det är när man vandrar mellan lag.

- I övrigt så är det två bra prestationer av samtliga i laget som i helgen tyvärr bara leder till tre poäng. Nu väntas nio dagar utav träning innan vi nästa match tar emot Örnsköldsvik hemma. Sett till sjukdomsproblematiken vi haft senaste veckorna så känns det välbehövligt och förhoppningsvis har vi alla tillbaka friska och hela när den matchen ska spelas och serien avgöras.

Nästa match
På onsdag 29 november tar vi oss an Örnsköldsvik HF hemma i SCA Arena.

Fri entré!
Det är alltid fri entré till våra hemmamatcher!  

David Åberg