Olli Palola ansluter till Timrå IK!
Publicerad: 2023-01-26
Lagbygget
Timrå IK kan idag meddela att Olli Palola ansluter till klubben över nuvarande säsong!

Olli är en rutinerad forward som spelat på hög nivå i många år. Karriären började, av förklarliga skäl, i Finland och spelade där fram tills säsongen 2015/2016 då han för första gången testade vingarna utomlands. 

Då blev det Vityaz Podolsk i KHL en säsong innan han året därpå debuterade i SHL med Växjö Lakers där han spelade med bland annat Emil Pettersson. Säsongen blev en succe med 48 (21+27) poäng på 52 matcher och gick därefter till KHL på nytt. 

Det blev tre säsonger i KHL med Jokerit och sedan Kunlun Red Stars innan han återvände till SHL, denna gång för Rögle BK. Totalt har han gjort 186 matcher och 69 (38+31) poäng i KHL och 115 matcher och 84 (40+44) poäng i SHL. Sedan säsongen 2021/2022 har han tillhört Helsingfors. 

Nu återvänder han till SHL för spel i Timrå IK. 

- Olli är en väldigt rutinerad forward med framförallt ett bra skott som han kan utnyttja från flera olika positioner. Det är en hårt jobbande spelare som kommer passa bra in i vårt spelsystem och med rutinen och den spelstil han har så kan han spela i många olika roller där både powerplay och boxplay spelar in, kommenterar Kimmon Kapanen, Sportchef Timrå IK

- Jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till Sverige och träffa mina nya lagkamrater. Jag har bara bra minnen från SHL som liga och jag hoppas få en nystart på säsongen här i Timrå IK och börja göra mål och på så sätt också hjälpa laget framöver, kommenterar OIli Palola

Kontraktet är skrivet över nuvarande säsong. Olli Palola är inte spelklar för kvällens match mot Brynäs IF.

Lagbygget presenteras av MOBA Sweden

David Åberg