Lagbygget fortsätter - Sex spelare klara för Timrå IK!
Publicerad: 2020-07-27
Spelarpresentationer
Timrå IK kan idag meddela att sex spelare är klara för att representera dom rödvita färgerna säsongen 2020/2021.

Varmt välkomna till medelpad säger vi till Jacob Blomqvist och Viktor Lodin samt ett härligt återseende till Johan Lindholm, Erik Walli Walterholm och Filip Westerlund. Vi kan även glatt meddela att William Eckmyhl lyfts upp till A-laget från Timrå J20.

Nedan får ni kommentarer och kort information om spelarna. Nästa vecka drar vi igång livestudion igen där ni får träffa spelarna och få lite längre kommentarer och information. Vi kommer även att berätta lite om försäsongen och lite annat som händer.

{!A}

Jacob Blomqvist

Jacob Blomqvist är en spelare med massvis av erfarenhet. Han har 473 SHL-matcher och 156 poäng i bagaget. Det är en spelare som florerat på högsta nivå i flera år där han dessutom agerat kapten i Brynäs under tre säsonger samt assisterande kapten under två säsonger. Han har dessutom med sig erfarenhet av att avancera från HockeyAllsvenskan till SHL vilket är värdefull kunskap inför den kommande säsongen.

- Det känns jättebra med Timrå och jag är väldigt förväntansfull inför säsongen, kommenterar Jacob Blomqvist och fortsätter

- Laget ser oerhört giftigt ut och jag vill verkligen vara med och hjälpa till att skjuta Timrå tillbaka till SHL. Jag har pratat med några grabbar i laget som jag känner sen tidigare och alla har bara bra saker att säga om klubben och Sundsvall/Timrå.

- Han är rutinared som få och har varit kapten i Brynäs och med många säsonger i SHL så kommer Jacob bli otroligt viktig för oss, det är också en spelare som alltid har höjt nivån desto viktigare matcher det varit, kommenterar Kent Norberg.

Jacob Blomqvist har skrivit kontrakt med Timrå IK över två säsonger.

Blomqvists Eliteprospects-profil

{!B}

Viktor Lodin

Viktor är en spelare som besitter stor potential. Han har Leksand som moderförening men har sedan fem år tillbaka tillhört Örebro HK. Senaste säsongen blandade han spel i SHL och HockeyAllsvenskan (med Vita Hästen). Totalt har han 65 registrerade matcher i SHL och 19 i HockeyAllsvenskan.

- Jag fick tidigt en bra känsla för vad Timrå IK stod för, en tydlig satsning mot SHL och att man såg mig som en pusselbit i den satsningen, det kändes som en bra miljö för min försätta karriär. Timrå är också kända för att utveckla unga spelare vilket också var en stark bidragande faktor i mitt beslut. Timrå var heller inte främmande för mig då jag redan för 5år sedan var nära att hamna på HG här. Efter en ovanligt lång försäsong så ser jag verkligen fram emot att få dra på mig den rödvita 🔴⚪🔴⚪ tröjan, kommenterar Viktor Lodin.

- Det är en spelare som jag har följt under många år. Han är en stor talang som har alla möjligheter att utvecklas och bli en toppspelare hos oss. Det är en spelare med ett bra spelsinne och jag hoppas på många poäng från honom denna säsong, kommenterar Kent Norberg.

Viktor Lodin har skrivit kontrakt med Timrå IK över den kommande säsongen.

Lodins Eliteprospects-profil

{!C}

Johan Lindholm

Johan är en lokal produkt med Sundsvall Hockey som moderklubb. Han kom till Timrå inför fjolårssäsongen på en tryout och visade snabbt att han förtjänade ett kontrakt för säsongen. Nu förlängs det kontraktet över den kommande säsongen!

- Det känns fantastiskt och otroligt inspirerande. Fanns inget att tveka på när jag fick beskedet om att få stanna. Att få spela i Hockeyallsvenskan i det lag man följt under sin uppväxt gjorde valet enkelt. Jag ser fram emot den nya säsongen och kommer ge allt jag har varje dag för denna grymma grupp människor som vi har i och runt laget tillsammans med våra fantastiska supportar, kommenterar Johan Lindholm.

- Han är en otroligt laglojal spelare som alltid ger 100 % både på och utanför rinken. Jag hoppas att han tar ytterligare steg denna säsong och vågar kliva fram, kommenterar Kent Norberg.

Johan Lindholm har skrivit kontrakt med Timrå IK över den kommande säsongen.

Lindholms Eliteprospects-profil

{!D}

Erik Walli Walterholm

Erik värvades till Timrå i vintras efter att ha sökt sig vidare från Djurgården. Det blev onekligen en lyckad nytändning i Timrå. På 16 matcher blev det 12 (3+9) poäng och nu blir det en forsättning över den kommande säsongen.

- Det känns väldigt bra att bli kvar i Timrå i ett år till för jag trivdes väldigt bra här senast och kom in i gruppen väldigt snabbt vilket påverkad mitt val mycket när så många stannade kvar. Med detta lag så har vi en bra chans att gå upp i SHL vilket även har påverkat beslutet att stanna kvar här, kommentera Erik Walli Walterholm.

- Han kom till oss under förra säsongen och visade direkt att han var en tillgång hos oss, nu när han varit hos oss och blivit ytterligare varm i kläderna så tror jag detta kommer bli ett år där Walli tar ytterligare steg, kommenterar Kent Norberg.

Erik Walli Walterholm har skrivit kontrakt med Timrå IK över den kommande säsongen.

Walli Walterholms Eliteprospects-profil

{!E}

Filip Westerlund

Filip kom till Timrå redan under SHL-säsongen och har sedan dess gjort en och en halv säsong i klubben. Senaste säsongen spelade han samtliga matcher under säsongen och gjorde på dessa 23 (5+18) poäng från blålinjen.

- Det känns väldigt bra att stanna kvar en säsong i Timrå, snacket med Nubben och Freddan har varit bra under våren/sommaren. Det som fick mig att förlänga med timrå var att under förra säsongen kändes det bra där jag fick spela mycket och utveckla mitt spel. Jag tror det blir nyttigt för mig att få samma känsla igen den här säsongen, att fortsätta växa på isen och få mer självförtroende. Dessutom trivs jag även väldigt bra i laget med killarna, utanför som på isen, kommentera Filip Westerlund.

- Filip har varit hos oss i snart 1½ år och det känns kanon att Filip vill fortsätta utvecklas hos oss. Jag är övertygad om att Filip kommer att ta stora steg ytterligare denna säsong, kommentera Kent Norberg.

Filip Westerlund har skrivit kontrakt med Timrå IK över den kommande säsongen.

Westerlunds Eliteprospects-profil

{!F}

William Eckmyhl

William är uppvuxen och fostrad i Timrå IK. Det är en spelare som har gått från ungdomslagen och att stå i Västra stå, upp i juniorlagen och nu även fått ett A-lagskontrakt den kommande säsongen. Han har varit tongivande i Timrå J20 och fick även känna på spela i A-laget redan under fjolårssäsongen.

- Det känns fantastiskt bra att det nu är klart. Att jag får fortsätta spela hockey i föreningen som jag älskar. Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse. Man har ju sprungit på hallen sedan man var liten grabb, hängt där på matcher, stått i klacken, som för övrigt är världens bästa enligt min mening. Nu är det upp till mig att bevisa att jag håller för den här nivån. Timrå IK har hela tiden varit det jag vill och nu är det klart och det känns väldigt bra, kommenterar William Eckmyhl.

- En back som fostrats i Timrå och som var en av dom tongivande backarna i Juniorerna dom senaste åren. Ifjol tog han stora steg och jag är övertygad om att han kommer fortsättas utvecklas och har alla möjligheter att ta en ordinarie tröja, kommentera Kent Norberg.

William Eckmyhl har skrivit kontrakt med Timrå IK över den kommande säsongen.

Eckmyhls Eliteprospects-profil

David Åberg