Dennis Värmhed förlänger med Timrå IK
Publicerad: 2023-04-13
Lagbygget 2023/2024
Timrå IK kan idag meddela att Dennis Värmhed tar klivet upp från Timrå J20 till A-laget på ett kontrakt över den kommande säsongen.

Dennis Värmhed har minst sagt haft en effektiv vistelse som junior i Timrå IK. Han kom till Timrå IK säsongen 2019/2020, där han debuterade i J18. Den första säsongen skrapade Värmhed in 18 poäng på 22 spelade matcher. Kollar vi in hans senaste två säsonger, 21/22 och 22/23 så är det ett högt poängsnitt. Säsongen 2021/2022 stod mätaren på 44 poäng efter 46 spelade matcher, 18 mål och 26 assist. Denna säsong, som kapten, stod Dennis för hela 70 poäng på 51 spelade matcher, var av 32 mål och 38 assist, inklusive slutspel. En prestation som blev en faktor till att Timrå IK J20 kammade hem ett SM-brons denna säsong. Dennis har även setts till i herrlagets trupp hela 14 gånger och otaliga gånger på träning under den gångna säsongen.

Nu står det klart att Dennis Värmhed tar ett permanent kliv upp i seniorlaget inför säsongen 2023/2024!

- Dennis är en talangfull spelare med en bra storlek. Han är en spelskicklig och smart spelare som redan har visat att han kan spela i SHL dom chanserna han har fått under säsongen samtidigt så är han fortfarande ung med mycket utvecklingspotential. Jag ser fram emot att se hans utveckling den kommande säsongen, kommenterar Kimmo Kapanen, Sportchef Timrå IK 

- Jag är väldigt glad över att få den här chansen. Jag har trivts otroligt bra under mina fyra år i klubben, och det är med stolthet jag representerar Timrå IK. Alla i laget har tagit väl hand om mig redan denna säsongen, så jag går in med en bra känsla, kommenterar Dennis Värmhed och fortsätter:

- Jag skulle säga att mina styrkor på isen är att jag är bra på att läsa spelet samtidigt som jag kan både anfalla och försvara. Med en bra sommarfys så tror jag att det kommer bli grymt. Jag ser mycket fram emot nästa säsong!

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

Lagbygget presenteras i samarbete med MOBA Sweden

Kevin Blomkvist