Teamsters vinnare av regionens hållbarhetspris 2022
Publicerad: 2023-03-02
Teamsters
Teamsters är tillsammans med Fritidsbanken Sundsvall vinnare av Region Västernorrlands hållbarhetspris 2022 där båda mottar en prissumma på 20 000 kr, pengar som går direkt in i Teamstersfonden

Rörelseglädje och inspiration genom Teamsters

Teamsters är Timrå IK’s verksamhet för social hållbarhet och får priset för sitt arbete med trygga, utvecklande och aktiva sammanhang för barn och unga. Teamsters skapar rörelseglädje och fritidsaktiviteter för de som står utanför föreningslivet och inspirerar även samhället runtomkring till större engagemang.

- Det är viktigt att våra framtida vuxna ska hitta ett sammanhang där de känner sig sedda och inkluderade. Teamsters arbetar för att sprida kunskap och rörelseglädje eftersom det tillsammans med en känsla av tillhörighet är av stor vikt för hälsan, säger Jennie Hjorth, verksamhetsansvarig för Teamsters.

Regionens hållbarhetspris går till en person eller organisation som gjort en särskild insats för en hållbar utveckling värd att uppmärksammas. Prestationer som är direkt hållbarhetsfrämjande samt forsknings- och opinionsbildande insatser kan belönas. Insatsen kan vara genomförd eller pågående och präglas av engagemang och handlingskraft. De områden som bedöms är:

  • Kunskap och inspiration
  • Hälsa
  • Resurser och miljöpåverkan
  • Klimatpåverkan
  • Spridning av insatsen

Läs hela Region Västernorrlands nyhet - Klicka här!

David Åberg