Varmt välkommen till Timrå IK - Oliver Kapanen!
Publicerad: 2024-05-09
Lagbygget 2024/2025
VM-aktuella tvåvägscentern Oliver Kapanen ansluter till Timrå IK från KalPa inför kommande säsong - Avtalet sträcker sig två år. Varmt välkommen till hela Medelpads förening Oliver!

Timrå IK kan stolt presentera nästa värvning på centersidan inför säsongen 2024-2025 - 20 åriga Oliver Kapanen, född i Timrå 2003, ansluter från finska KalPa som han tillhört sedan skridskoskola och spelat genom alla åldrar i organisationen. Han har gjort en otrolig resa både i klubblag och Juniorlandslag, där han var med och bärgade en silvermedalj 2021/22 och året efter ledde han laget som lagkapten. 2021/22 blev Oliver draftad av Montréal Canadiens i den andra rundan som nummer 64 totalt. I år är han för första gången uttagen i Finlands VM-trupp till VM i Tjeckien som börjar nu på fredag 10 maj.

I klubblaget KalPa har han spenderat två säsonger som senior, med en kortare sejour på lån i Kärpät, där han första säsongen vann assistligan för rookies i Liiga. Nu senast kommer han från ytterligare en individuell rekordsäsong där han producerade 34 poäng på 51 matcher i grundserien och fortsatte sedan i ett ännu högre tempo i slutspelet där han stod för 14 poäng på 13 matcher. Framgången talar sitt tydliga språk och bekräftades med en plats i Finlands VM-trupp. 

-Det känns fantastiskt att få komma till Timrå IK, ett lag jag följt sedan barnsben, kan knappt bärga mig för att få komma igång med laget. Det är fyllt av skickliga spelare med mycket erfarenhet och hög kravbild, det känns som helt rätt steg för mig i min egen utveckling samt att kunna vara med och bidra till vinster. Jag har stora förväntningar på säsongen, jag vill vinna och ta nästa steg med laget och individuellt, kommenterar Oliver Kapanen. 

Även den sportsliga ledningen benämner utvecklingspotentialen i Oliver men också hur en ökad konkurrenssituation i laget höjer nivån. 

- Jag är väldigt glad att vi får en spelare av Olivers kaliber här i Timrå IK. Det är en spelare jag känner från den finska ligan och en spelare som jag har velat träna med länge  kommenterar Olli Jokinen, huvudtränare Timrå IK och fortsätter:

Oliver är en modern tvåvägscenter som ger oss alternativ inom alla områden av spelet. Han har tagit stora steg framåt och har redan spelat in sig i det finska VM-laget och är en spelare vars målsättningar är ännu högre. Det är mycket positivt att Oliver känner att Timrå IK är rätt lag för att han ska fortsätta utvecklas till en ännu bättre spelare,

-Vi kan vara nöjda med att vi får en spelare som redan visat sin talang och vars utveckling går starkt framåt. Olivers starka allroundspel ger tränarna fler alternativ för olika delar av spelet. Han är van att ta ansvar och ger oss fler möjligheter och skapar en tuffare konkurrenssituation i laget, kommenterar Kimmo Kapanen, sportchef Timrå IK.

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2025/2026.

Varmt välkommen till Timrå IK Oliver! 

Lagbygget presenteras i samarbete med MOBA Sweden

Adam Sälg