Timrå IK och NHC avser att förändra samarbetsavtalet inför säsong 2023-2024
Publicerad: 2022-11-21
Arenapartner
Timrå IK och Northern Hall & Cover (NHC) har gemensamt beslutat att upplåta arenanamnet till ny samarbetspartner. Det innebär att arenan kommer döpas om och fr o m säsongen 2023-2024 inte heta NHC Arena.

Niklas Nordlund, VD NHC:
- Vi vill lämna över och vidare till en annan partner och vi är övertygade om att det kommer bli bra för Timrå IK och för hela arenan. Det känns bra att göra detta när föreningen är stabil, intresset är stort och det är positiva vindar runt Timrå IK.

- Vi kommer vara kvar som samarbetspartner till Timrå IK men vi kommer inte ha arenanamnet. Vi kommer fortsätta jobba med Timrå IK och fortsätta vårt engagemang för klubben och framför allt för deras jobb med social hållbarhet och samhällsengagemang genom Teamsters.

Oscar Johansson, Försäljnings- och marknadschef Timrå IK:
- NHC är en viktig partner för oss och har så varit under en lång tid. NHC:s engagemang och investeringar har varit en stor bidragande faktor att vi har kommit dit vi är idag. Timrå IK kan inte nog understryka vilken betydelse det har haft sedan de köpte rättigheten till arenanamnet år 2016. Många av de saker som har utvecklats och förbättrats i arenan har genomförts tack vare NHC. Det är vi väldigt tacksamma för. NHC kommer fortsätta vara en viktig partner till Timrå IK även om rättigheten till arenanamnet kommer tillhöra en annan partner i framtiden.

Vad det nya namnet på arenan blir i framtiden kommer vi kommunicera ut när det är klart. Arenans namn kommer vara NHC Arena hela säsongen 2022-2023 och det nya namnet, när det blir klart, kommer inte börja gälla förrän fr o m nästa säsong 2023-2024.

Fakta:
2016 skrev dåvarande Norrlands Hall & Kapell (senare NHC) ett avtal om rättigheten till arenanamnet. Då döptes arenan till NHK Arena.
2020 förlängdes avtalet och namnbytet blev NHC Arena i och med att Norrlands Hall & Kapell bytte namn till Northern Hall & Cover.

David Åberg