Frederik och Linda har ordet!
Publicerad: 2024-07-09
Timrå IK
VD Frederik Innala och Hållbarhetsansvarig Linda Olovsson summerar föreningens och Teamsters senaste kvartal med ekonomiska resultat, rekryteringar, säsongskortsförsäljning och glada sommarhälsningar.

Hej Timrå IK-familjen och alla våra fantastiska partners, supportrar och externa intressenter.

Det har nu gått sex intensiva och otroligt spännande veckor sedan jag började som klubbdirektör för Timrå IK. Jag vill börja med att uttrycka min djupa tacksamhet för det varma välkomnandet jag har fått från alla inom och utom föreningen – spelare, ledare, personal men även våra partners och underbara supportrar. Det har varit ett privilegium att bli en del av denna fantastiska gemenskap.

Min första tid i föreningen

Min första tid här har varit en virvelvind av aktiviteter, möten och lärdomar. Jag har fått möjligheten att träffa många av er, lyssna på era tankar och idéer om hur vi kan ta Timrå IK till nästa nivå. Det är tydligt att vi har en stark och engagerad gemenskap både på och utanför isen, och det gör mig otroligt optimistisk inför framtiden.

Ökade mål för säsongskorts försäljningen! 

Vi har satt ett högt mål att nå 2800 sålda säsongskort denna säsong, och jag kan meddela att vi i skrivande stund bockat av ett delmål på över 1700 sålda säsongskort. Ett stort tack till alla er som redan har säkrat era platser – ert stöd är helt ovärderligt och inspirerar oss att fortsätta arbeta hårt.

Engagemang som leder till tidiga biljettsläpp

Att släppa biljetter i Juni var något vi aldrig gjort förut, men med den här responsen kan det bli fler gånger. Detta ger oss inte bara ett ekonomiskt lyft men också chansen till att fler samlas i SCA Arena och skapar minnesvärda ögonblick tillsammans. Detta är en ny strategi som implementerats via kommunikationsavdelningen och privatmarknad. 

Vad händer härnäst?

På kort sikt har vi flera spännande initiativ på gång. Vi behöver se över vår organisation och hur vi arbetar för att säkerställa att vi är så effektiva som möjligt. Detta innebär också att vi måste ha en stram kostnadskontroll för att säkra föreningens långsiktiga ekonomiska stabilitet. Förutom detta kommer vi fortsätta arbetet med att nå våra säsongskortsmål och utveckla våra evenemang och aktiviteter runt matcherna för att skapa en ännu bättre upplevelse för alla våra besökare. Till säsongsstart kan du dessutom ha hela Timrå IK i fickan när vi lanserat vår nya app.

Rekrytering av marknadschef och utveckling av organisationen

Jag är också otroligt glad att presentera Daniel Näslund som ny marknads- och försäljningschef.
Daniel kommer att tillträda sin tjänst den 5 augusti och jag är övertygad om att han kommer att vara en avgörande del i vårt arbete med att stärka och utveckla vår organisation ytterligare. Med Daniels erfarenhet och kompetens kan vi verkligen ta stora steg framåt inom marknadsföring och försäljning.

Sporten ser mycket intressant ut kommande säsong

När det gäller sporten ser den kommande säsongen väldigt lovande ut. Vi har Olli Jokinen som ny tränare och det ska bli oerhört spännande att se vad han kan åstadkomma med vårt starka lag. Vi har nyligen också förlängt kontraktet med vår sportchef Kimmo Kapanen, vilket ger oss kontinuitet och stabilitet i vårt sportsliga ledarskap. Det ska bli oerhört spännande följa den starka grupp vi har kommande säsong. 

Årsbokslutet för 2023/2024

Jag vill också dela den glädjande nyheten att årsbokslutet för 2023/2024 nu är klart och vi gör ett positivt resultat. Vi klarar elitlicensen, vilket är ett bevis på den dedikation som alla inom föreningen har visat under det gångna året. Trots detta positiva resultat har vi mycket arbete framför oss för att skapa en stabil ekonomi. Vi behöver öka våra intäkter väsentligt samtidigt som vi upprätthåller en stram kostnadskontroll. Endast genom att arbeta tillsammans kan vi säkerställa Timrå IK framtida framgång och stabilitet.

Avslutningsvis vill jag tacka er alla för ert fortsatta stöd och engagemang. Ett särskilt tack riktas till alla våra partners för ert ovärderliga bidrag och stöd. Det är tillsammans vi gör Timrå IK starkare och jag ser fram emot att fortsätta denna resa med er alla.

Med varma hälsningar,

Frederik

Klubbdirektör/VD, Timrå IK

Linda Olovsson, verksamhetsansvarig, sammanfattar arbetet på Teamsters.

Teamsters lyfter verksamheten – ny rapport, ny partner och nya initiativ 

Vilken otroligt händelserik vår för Teamsters, full av växande insatser och spännande nyheter. Ett kvartal har gått och när jag sätter mig ned för att sammanfatta det inser jag hur otroligt mycket vi hunnit göra. Det gör mig stolt och glad att vårt arbete i samhället gör skillnad, det ska vi fortsätta med.

Nylanserad rapport visar stor ökning i möten med unga 

Vi är glada att presentera vår nya effekt- och aktivitetsrapport. Den senaste säsongen har vi skjutit i höjden – från 2 600 möten med barn och unga förra året till över 12 000 denna säsong. Dessutom har vi genom vårt initiativ Teamsters PLAY skapat 163 kostnadsfria rörelsetimmar, framförallt riktade till de som står utanför föreningslivet. Vi är otroligt stolta, men också tacksamma för våra partners och allt annat engagemang som gjort det möjligt. Inte minst utifrån läget i samhället och vikten av att främja social hållbarhet. Du hittar hela rapporten här.

Lilium Fastigheter – Vår nya huvudpartner 

En av de största och gladaste nyheterna är att Lilium Fastigheter nu är Teamsters huvudpartner. Detta samarbete öppnar nya dörrar för oss att förstärka vårt engagemang i samhället. Med Liliums stöd är vi övertygade om att vi kan skapa ännu fler positiva förändringar. 

Aktiviteter med partners 

Vi har haft några riktigt minnesvärda aktiviteter under våren tillsammans med några av våra viktiga partners. Hotell Baltic höll loppis, där intäkterna gick till Teamsters, vilket blev en kanonbra satsning. Vi deltog även på Stora COOP:s familjedag i Birsta och Stenstan springer, där både Lilium och Diös bidrog till en dag fylld av rörelse och glädje. 

Delfinalister i SEB The Next Awards 

En annan höjdpunkt var vår medverkan i SEB:s tävling The Next Awards. Vi var stolta delfinalister i kategorin Community och tävlade mot andra inspirerande initiativ i Umeå. Det var en fantastisk möjlighet att nätverka och lära av andra hållbara projekt och initiativ, vilket gav oss en bra chans att utvecklas men blev ett starkt kvitto på att vårt arbete faktiskt gör skillnad.

Teamstersgolfen – En dag för framtiden 

Vår fjärde upplaga av Teamstersgolfen i samarbete med Timrå Golfklubb blev en härlig succé i år igen. Målet med tävlingen var att samla in medel till Teamstersfonden, som sedan starten 2019 stöttat olika föreningar, projekt och enskilda barns första steg in i föreningslivet.  

Sommarens spännande program 

Vi är redo för en sommar fylld av aktiviteter! Vi började med ett stort filmmaraton i SCA Arena på skolavslutningskvällen. Sommaren är också en kritisk tid då vi kommer att engagera barn och unga i meningsfulla aktiviteter för att motverka utanförskap och främja gemenskap, aktivitet och inkludering. Vi kommer bland annat finnas på Timrå Torg och i Tallnäs under sommarlovet för alla barn.   

Tack till alla som stöttar oss och alla som deltar i våra aktiviteter! Vi ser fram emot att fortsätta denna resa tillsammans med er. 

Ha en riktigt trevlig sommar!

Linda Olovsson 

Hållbarhets- och verksamhetsansvarig Teamsters.

Timrå IK Kommunikation