David Rautio ansluter till Timrå IK
Publicerad: 2022-04-21
Lagbygget 2022/2023
Timrå IK kan idag meddela att målvakten David Rautio ansluter till klubben över den kommande säsongen.

Rautio är ett rutinerat namn i svensk hocke där han totalt gjort 16 säsonger i SHL/Elitserien. Under dessa säsonger har det blivit 369 (inkl slutspel) matcher varav 184 har slutat med vinst. Utslaget över samtliga grundseriematcher har han haft en räddningsprocent på 91.3% samt släppt in 2.22 mål per match.

Under sin karriär hittils har han vunnit SM-silver två gånger, vunnit European Trophy, varit den målvakt som släppt in minst mer match en säsong samt hållit nollan flest gånger en säsong.

David Rautio är i grund och botten från Luleå och har Luleå HF som moderklubb men har under sin karriär representerat utöver Luleå även Brynäs IF och Linköping HC i SHL.

Nu fortsätter karriären i Timrå IK!

- I David får vi en mycket erfaren målvakt som vet vad som krävs för att prestera på denna nivå. Det är en riktigt tekniskt skolad målvakt med bra positionsspel. Vi kommer ha ett bra målvaktspar i jacob och David under den kommande säsongen, kommenterar Michel Zajkowski, Målvaktstränare Timrå IK.

- Det verkar vara ett härligt intresse kring hockeyn i Timrå och det känns superkul att vara en del av det. Jag ser verkligen fram emot att komma ner för att få träffa laget och köra igång säsongen 22/23, kommenterar David Rautio.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen

Lagbygget 2022/2023 presenteras i samarbete med MOBA Sweden

{!B}

David Åberg