Tim Juel ansluter till Timrå IK!
Publicerad: 2023-04-11
Lagbygget 2023/2024
Timrå IK kan idag meddela att Tim Juel ansluter till klubben över dom tre kommande säsongerna.

Tim Juel kommer senast från en sejour i IK Oskarshamn där han har två starka säsonger i ryggen. Under denna tid har han spelat totalt 57 matcher (+12 i slutspel) där han har haft en räddningsprocent på 91.7%. 

Men hans karriär började inte där. Svenstaviksbördige Tim tog sina först skär i Svenstaviks HK och fortsatte sedan till det närliggande Östersunds IK (där man till en början hade ett ihopslagslag med Brunflo) och vandrade sedan i leden där. Han debuterade i Östersunds A-lag som 17-åring säsongen 2011/2012. Han var Östersund trogen fram till säsongen 2019/2020 då flyttlasset gick till dom värmländska skogarna - BIK Karlskoga! Det blev två starka säsonger där innan han flyttade ännu mer söderut, då det blev IK Oskarshamn. 

Nu är sejouren i Oskarshamn över och flyttlasset går denna gång norrut - Till medelpad och Timrå IK!

- Det är kul att vi fått hit Tim för att komplettera vår målvaktsduo. Han har gjort två starka säsonger i SHL där han har visat att han är en vinnande målvakt. Vi ville inför denna säsong bygga den bästa och mest konsekventa målvaktsduon som möjligt. Tim och Jacob bildar ett starkt målvaktspar som vi kan lita på i framtiden, kommenterar Kimmo Kapanen, Sportchef Timrå IK.

Tim själv är nöjd att få vara med på resan som Timrå IK gör och ser fram emot att få stå mellan stolparna under den kommande säsongen.

- Jag ser mycket fram emot att ansluta till grabbarna i laget i början på maj. Jag ser även fram emot att få bygga något bra över tid här i Timrå IK och fortsätta bygga på mitt målvaktspel, som verkligen tagit fart de senaste fyra åren. Jag skulle säga att min största styrka på och utanför isen är min pålitlighet och rutin, man vet oftast vad man kan förvänta sig av mig som både målvakt och person, kommenterar Tim Juel och fortsätter:

- Det känns som att hela Timrå IK har något bra på gång framöver i och med alla hemvändare och truppbygget. Det vill jag vara en del av! Att en flytt till Timrå IK dessutom innebär att jag kommer närmare familj och vänner hemma i Östersund är en trevlig bonus.

Kontraktet är skrivet över tre säsonger, till och med säsongen 2025/2026.

Lagbygget presenteras i samarbete med MOBA Sweden

 

David Åberg