Jakob Stenqvist ansluter till Timrå IK!
Publicerad: 2022-04-26
Lagbygget 2022/2023
Timrå IK kan idag meddela att Jakob Stenqvist ansluter till klubben över den kommande säsongen.

Jakob är född, uppvuxen och hockeyskolad i Mora (Moderklubb: Mora IK). Men flyttlasset gick till vår nordliga granne där det blev Hockeygymnasium från säsongen 2014/2015. Seniordebuten och debut i HockeyAllsvenskan kom säsongen 2016/2017, då med 41 matcher. Därefter gick flyttlasset till Frölunda, men blev utlånad till Björklöven, ett lån som i slutändan varade dom två kommande säsongerna. Det blev två succésäsonger för Jakob som därefter flyttade till vårt östra grannland, Finland för spel i Ässät.

Succén fortsatte i Finland där han över två säsonger spelade 112 matcher och gjorde 71 (18+53) poäng. Därefter fick han chansen i KHL och Severstal Cherepovets. Efter en säsong med 31 matcher och 18 (4+14) poäng i KHL vänder han nu hem till Sverige för spel i Timrå IK.

- Det känns väldigt kul att få komma hemma till Sverige igen efter några år och att få representera Timrå. Jag har hört väldigt bra saker om organisationen och laget samt så känns det som att det är ett väldigt intressant lagbygge på gång och det ska bli kul att få vara del av det, kommenterar Jakob Stenqvist.

- Jag kommer försöka bidra över hela banan men jag har mina största styrkor i offensiven. Jag vill starta anfall bakifrån och följa med upp i anfallen och försöka vara ett hot från min backplats, avslutar Jakob.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

Lagbygget 2022/2023 presenteras i samarbete med MOBA Sweden

{!B}

David Åberg