Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 24 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar

Pontus Åberg ansluter till Timrå IK

7 december 2021 16:59
Lagbygget

Timrå IK kan idag meddela att Pontus Åberg ansluter till klubben för resten av säsongen


Pontus är en 28-åring forward från Stockholm som har spenderat större delen av sin seniorkarriär utomlands, främst i Nordamerika. Hans moderklubb är FoC Farsta men gick i Hockeygymnasie för Djurgårdens IF där han även gjorde sin Elitserie/SHL-debut säsongen 2010/2011. Totalt blev det 113 matcher jämnt fördelat mellan SHL och HockeyAllsvenskan i Djurgårdströjan in flyttlasset gick till Karlstad och Färjestad. Det blev en säsong i Färjestad innan Nashville, som draftade honom 2012 som nr 37 totalt, kallade över honom till Nordamerika.

Under sina totalt 7 säsonger i Nordamerika har han gjort 150 matcher i NHL för klubbar som Nashville, Anaheim, Edmonton, Minnesota och Toronto. Under dessa matcher har han gjort 49 (19+30) poäng. Han har även hunnit med en kort sejour i KHL där han representerade Traktor Chelyabinsk där det blev 23 (10+13) poäng över 54 matcher.

Nu fortsätter Pontus Åberg i Timrå IK.

- Det är riktigt kul att Pontus har valt att komma till Timrå för resten av den här säsongen. Pontus är en offensiv spelare som kommer att tillföra mer spets i laget. Han kommer att bli en viktig spelare i laget, kommenterar Kent Norberg.

- Det bli kul att komma hem till Sverige efter många år i både USA och Kanada. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till svensk hockey och SHL och hoppas kunna bidra på ett positivt sätt både på och utanför isen. Jag har under senaste tid haft en mycket positiv dialog med ”Nubben" och utöver det har jag hört endast bra saker om organisationen, spelarna i laget och tränarteamet. Nu ser jag fram emot att ansluta till laget inom de närmsta dagarna , kommenterar Pontus Åberg.

Kontraktet är skrivet över nuvarande säsong. Pontus kommer att spela i nr 46. Vi kommer att kommunicera ut när Pontus är spelklar vid ett senare tillfälle