Sebastian Hartmann ansluter till Timrå IK

10 maj 2019 15:28
Lagbygget

Varmt välkommen säger vi idag till Sebastian Hartmann som har skrivit på för Timrå IK över den kommande säsongen.


Sebastian Hartmann kommer senast från Mora IK men är i grund och botten från Uppsala och har Almtuna IS som moderklubb. Det var även i Almtuna som genombrottet kom. Säsongerna 15/16 och 16/17 stod han för 33(12+21) och 31(10+21) poäng i HockeyAllsvenskan vilket därefter också resulterade i SHL-spel. Totalt blev det två säsonger i Mora och SHL. Nu går flyttlasset till Timrå över säsongen 2019/2020!

- Sebastian kommer senast från SHL och har rutin från spel i SHL men även en hel del från HockeyAllsvenskan där han var en riktigt vass poängspelare i Almtuna. Han är en stor och fysisk forward med mycket utvecklingspotential och vi är glada att kunna välkomna honom till Timrå IK, kommenterar Kent Norberg.

Vi tog oss även ett snack med Sebastian Hartmann som hade lite oväntade sympatier för klubben sedan tidigare.

Hur känns det att komma till Timrå IK och hur gick tankarna inför påskriften med klubben?

- Det känns bra att komma till Timrå IK, en förening med fina anor som har fostrat och utvecklat många duktiga spelare, det gjorde beslutet att skriva på för Timrå inte speciellt svårt. Sedan bidrar det naturligtvis att både Nubben och Fredrik verkligen uttryckt att dom vill ha mig till Timrå, dom vill hjälpa mig att utvecklas som spelare vilket såklart har underlättat valet att skriva på.

När jag var yngre följde jag även Timrå en hel del faktiskt, det var ett av lagen jag höll på. En klubb med mindre resurser som slogs mot de större klubbarna var tilltalande för mig. Jag är ju fostrad i Almtuna som sitter lite i samma sits med små resurser.

Hur ser du på den kommande säsongen, för egen del?

- Nu kommer jag från två säsonger i SHL som blev sådär om jag ser till den personliga utvecklingen rent spelmässigt men rent erfarenhetsmässigt så har jag fått vara med om en hel del nyttiga saker. Två kval är trots allt två kval och där får man lära sig en hel del hur det är att spela under en hel del press samt att ta den roll som tränaren vill att man ska ta.

Men för egen del känner jag att jag nu får en chans att starta om lite granna. SHL är inget problem egentligen, jag tycker att jag behärskar att spela där men man vill samtidigt spela i en roll där man känner att man kommer mer till sin rätt. Just där känner jag att Timrå IK är rätt steg för mig, att kliva ner en ett snäpp men få en större roll i HockeyAllsvenskan.

.. och för laget då?

- Den kommande säsongen blir såklart spännande och jag tror att Timrå kommer att vara med däruppe när det drar ihop sig i slutet av säsongen. Landar alla kort rätt kommer Timrå IK definitivt att vara ett lag som krigar om avancemang. Truppen ser spännande ut och Nubben är en erfaren sportchef som satt ihop slagkraftiga lag förut. Jag ska göra allt vad jag för att Timrå IK ska vara med och kriga om en SHL-plats. Det ska bli en sann ära att få representera Timrå IK den kommande säsongen.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2019/2020.