Strafförlust trots imponerande upphämtning

15 februari 2018 21:45

AIK gick ut stenhårt men Timrå svarade - och upphämtningen från 4-2 till 4-4 tog fem sekunder. Matchen gick till straffar men där drog AIK det längsta strået. Matchen slutade 6-5.


Mardrömsstart för Timrå

Inledningen är jämn, precis som man önskar i en toppmatch. Det är två spelsugna lag som båda skapar chanser. Mot mitten av perioden kommer några mardrömsminuter för Timrå som inleds med att AIK tar ledningen med 1–0. Timrå hinner ner och vända i offensiv zon men det dröjer inte mycket mer än ett tjugotal sekunder innan 2–0 kommer för hemmalaget. Målen ger AIK självförtroende och hemmalaget fortsätter övertyga. Situationen blir ännu tuffare när Erik Karlsson utvisas. Det dröjer inte mer än sju sekunder innan AIK utökar till 3–0 i powerplay men Timrås tuffa period slutar inte där. Inte långt senare får Timrå ännu en utvisning mot sig, den här gången är det Jonathan Dahlén. Nu lyckas dock Timrå få in pucken i offensiv zon vid upprepade tillfällen och trots några chanser för AIK gör Timrå ett bra boxplay. Det hinner faktiskt bli ännu en utvisning då John Westin utvisas med 20 sekunder kvar. Timrå håller tätt under de 20 sekunderna och första perioden är över.

Ett försiktigt steg in i matchen

AIK, i powerplay sedan första perioden, trycker på för ännu ett mål men John Westin kan återvända ut på isen utan att några mål släppts in. Timrå får sedan ett tre mot två-läge och John Westin drar till från distans men pucken letar sig på något vis in i mål och Timrå har reducerat till 3–1. AIK svarar direkt med ett mål men det döms bort och Timrå får istället ett powerplay. Gästerna lyckas inte krympa AIK:s ledning ytterligare, istället kommer så 4–1 direkt när AIK blir fulltaliga. Men ingen ska tro att Timrå gav upp bara för det. Johan Johnsson håller liv i Hawaiihockeyn, åker sig fri och gör 4–2. Matchen lugnar sedan ner sig lite men mot slutet av den får Jesper Dahlroth en utvisning. Timrå har dock repat sig efter AIK:s första mål i powerplay och håller tätt även den här gången. 4–2 är ställningen när vi avslutar en händelserik period 2.

Storslagen upphämtning

Efter lite gruff efter den andra perioden inleder lagen den tredje perioden i spel 4 mot 4, Dahlén sitter utvisad för Timrå. AIK drabbas sedan av ännu en utvisning och Timrå får spela 4 mot 3. De två första spelarna hinner komma tillbaka in på isen innan Timrås effektivitet slår i taket likt en svensk skidskytt i OS och ger matchen nytt liv. Först kommer 4–3 genom Johan Persson i powerplay. Vi behöver inte vänta länge, inte mer än fem sekunder faktiskt, innan 4–4 kommer genom John Westin som därmed blir tvåmålsskytt i matchen. Timrå fortsätter pumpa på och Galló gör ett mål som dessvärre blir bortdömt. Timrå förlorar med tiden lite momentum och AIK tar tillfället i akt genom att återta ledningen och göra 5–4. Timrå får återigen lite nytt hopp när Timrå får powerplay sedan Erik Karlsson får en klubba upp mot ansiktet, det renderar dessutom i en fyraminutersutvisning. Det börjar lite trevande för Timrå men till slut så. Jonathan Dahlén sätter 5–5 i en match som vi trodde redan hade allt. Och det var givetvis inte slut på dramatiken där. Johan Johnsson åker på en utvisning med en minut kvar och AIK får en sista chans att avgöra under ordinarie tid. Det blir dock inte så utan matchen slutar 5–5 och går därmed till förlängning.

Straffar fäller avgörandet

AIK inleder förlängningen med halva sitt powerplay kvar men Johan Johnsson är snart nog tillbaka på isen. Även då får ändå AIK en finfin chans att avgöra men Brattström, tillsammans med två-tre utespelare, räddar pucken. AIK fortsätter skapa chanser men Timrå är inte helt befriade från möjligheter framåt heller. Brattström gör det bra i mål och vi får straffar. Väl där sätter AIK sin andra samtidigt som Timrå missar samtliga tre. AIK tar med sig extrapoängen efter en fantastisk hockeymatch.

____________________________________________________________

NÄSTA HEMMAMATCH

Lördag 17 februari
NHK Arena kl 15:15
BOKA BORD I ARENAN