Sebastian Collberg ansluter till Timrå IK

24 april 2018 11:28
Nyförvärv

Timrå IK kan idag meddela att SEBASTIAN COLLBERG kommer att tillhöra Timrå IK fram till och med säsongen 2019/2020


Sebastian Collberg kommer senast från Rögle BK men har innan det även tillhört Frölunda i SHL. Faktum är att det var Kent Norberg som värvade honom till Frölund från Mariestad. Därefter blev det spel i JVM för Sebastian som då var med och tog det historiska JVM-Guldet tillsammans med Jeremy Boyce och Ludvig Rensfeldt som numera tillhör Timrå IK.

Sebastian har även haft en utlandssejour borta i AHL i Montreal Canadiens och New York Islanders farmarlag. Därefter tog han steget hem till Sverige och Rögle. Totalt i SHL har sebastian spelat 211 matcher och skrapat ihop 45 (20+25) poäng.

- Det känns spännande och kul att Sebastian har skrivit på för oss. Jag värvade honom till Frölunda från Mariestad för ett par år sedan. Det är en spelare jag tror väldigt mycket på, kommenterar Kent Norberg sitt nygamla nyförvärv.

- Det ska bli otroligt kul att representera Timrå IK nästa säsong. Det känns som att Timrå är ett jättebra val för mig för att utvecklas och fortsätta min karriär, kommenterar Sebastian Collberg.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2019/2020

Sebastian Collbergs Eliteprospectsprofil