Timrå tog hem seriefinalen

3 november 2017 21:30

Det var ettan mot tvåan i fredagens match i NHK Arena. Efter en svängig match som gick till förlängning kunde Timrå till slut jubla över extrapoängen. Jonathan Dahlén avgjorde i poerplay.


Timrå vinner grinig period

Det är bortalaget Pantern som kommer ut starkast i matchen. Henrik Haukeland i Timåmålet testar frekvent men håller tätt. Timrås Didrik Strömberg utvisas sedan två minuter för holding och Pantern får matchens första powerplay. Efter att ha skapat några chanser inledningsvis får gästerna svårt att etablera spel i offensiv zon allteftersom det numerära överläget lider. Målen uteblir efter ett starkt boxplay av Timrå. Hemmalaget ska också få sin chans i powerplay och då blir det dubbelt upp. Först får Tobias Ekberg i Pantern 2x10 minuter efter att ha skickat in Johan Johnsson i sargen. Kort därpå kommer nästa utvisning och Timrå får chansen i fem mot tre. Trots ett bra spel blir det inga mål i numerärt överläge. Dahlén kommer närmast när han får en chans precis framför Panterns kasse. Målet kommer istället kort därpå. Det är Erik Karlsson som mycket elegant och akrobatiskt kan ge Timrå ledningen i matchen. I slutskedet av den första perioden drabbas båda lagen av två utvisningar var. Från Timrå är det Erik Karlsson och Didrik Strömberg som får åka och sätta sig i det klassiska busbåset. Utvisningarna kvittas och matchen fortsätter i fem mot fem. Kort därpå avslutas den första perioden, detta med resultatet 1–0 i Timrås favör.

Timrå bjuder in Pantern i matchen

Den andra perioden inleds i ett högt tempo med många chanser och fysiskt spel från båda lagen. Trots det blir det inte riktigt farligt förrän 8.21 in i perioden, då kommer också kvitteringen efter ett misstag av Timrå i egen zon. Målet ger gästerna självförtroende och de radar upp chanser. Efter att ha varit rejält tillbakatryckta under en period kommer Timrå tillbaka in i matchen efter powerbreak. Jeremy Boyce Rotevall kan sånär peta in pucken efter knappt 13 minuter av den andra perioden men skottet räddas. Matchen fortsätter bölja fram och tillbaka fram till dess att det är lite drygt tre minuter kvar av perioden. Då kliver Timrås Lukas Enqvist fram och gör sitt första mål för klubben. Glädjen blir dessvärre kortvarig för Timrå då Pantern snabbt kan kvittera till 2–2, återigen efter slarv i egen zon. Henrik Haukeland får dessutom sträcka på sig och göra en vacker räddning precis i slutsekunderna. 2–2 är resultatet efter andra perioden.

Händelsefattig tredje period

Timrå går ut i den tredje perioden med ny energi och sätter tidigt en intensiv press mot Panterns mål. Stämningen i NHK Arena stiger och vi får en härlig inramning. Pantern jobbar sig in i matchen och båda lagen skapar goda möjligheter för ett ledningsmål. Matchens intensitet avtar sedan lite och de chanser som skapas är utan att de blir riktigt hett. Matchbilden påminner mycket om vad vi fick se i den andra perioden men målen uteblir. Hemmalaget tar sedan tillbaka matchen i ett litet grepp i slutet av perioden. Med en minut och 20 sekunder kvar väljer Pantern att ta time out. Strax därpå svarar Timrå med samma medel men inget av lagen lyckas avgöra under ordinarie tid. Förlängning väntar.

Dahlén avgör i powerplay

Knappt en minut in i förlängningen har Pantern fyra spelare på isen. Vanligtvis är det för få men i en förlängning är det för många. Timrå får istället spela fyra mot tre och sätter hårt tryck mot borta kassen. Följaktligen är det också Jonathan Dahlén som kan prickskjuta in avgörande 3–2 till Timrå som plockar med sig två fina poäng från den tidiga seriefinalen.

Statistik:

Mål: 3–2

Skott: 35–20

Utvisningsminuter: 6–20

Tekningar: 29–36

____________________________________________________________

NÄSTA MATCH

Onsdag 8 November
Gränbyhallen kl 19:00