Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov

Förlust i första matchen på det nya året

3 januari 2021 20:00

Vi har firat in det nya året och det var äntligen dags för hockey igen. Timrå åkte drygt 15 mil norrut för att ta sig an ärkerivalen Modo i ett back-to-back möte och första mötet var i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Timrå skulle tyvärr påbörja det nya året med en förlust efter att MODO vann första mötet med 2-1.


Tät inledning och sen ledning för Timrå

Timrå tog kommando inledningsvis och tog tag i spelet tidigt men när vi får en tidig utvisning så tar MODO tag i spelet och får lite momentum utan att det blir några större farligheter.

Perioden var ganska händelsefattig i stora drag men med fem minuter kvar så började Timrå få lite tryck ner mot Peters i MODO målet utan resultat.

Men med 24 sekunder kvar av perioden så skulle Timrå ta ledningen i matchen. Jens Lööke serverade in pucken framför mål och Albin Lundin höll sig på rätt plats och kunde enkelt raka in pucken i mål.

MODO vänder på steken i den andra perioden

Timrå öppnade perioden starkt och kom till några halvlägen som Anthony Peters i MODO målet kunde plocka ner. Istället för 0-2 så skulle MODO kvittera till 1-1. Patrik Karlqvist trampade runt och kom till ett öppet läge, Timråklubba kom i vägen men på den kommande returen så hittade han Johan Harju framför kassen och 1-1 var ett faktum.

Efter kvitteringen så var det mycket svängig hockey utan några större farligheter. Fram tills det att Hardegård skickade in en puck på mål efter en tekningsvinst som tog klockrent i ribban och Timrå fick fast MODO i egen zon men det resulterade inte.

Bara minuter efter Timrås möjlighet så åker Ragnarsson på en utvisning och MODO ville få med sig straff men i det utvisningsspelet så lyckades MODO också ta ledningen efter att Karlqvist blev frispelad centralt i slottet och hittat ett hål bakom Johansson fram till 2-1.

Andra perioden gick alltså till MODO som vände på steken och gick från den i ledning. En period som i det stora hela inte alls såg bra ut i Timrå-ögon.

Massivt Timråtryck men pucken ville inte in

Det svängde friskt på båda hållen i början på den tredje perioden. Chanserna överlappade varandra. Partik Karlqvist fick den första riktigt stora chansen när han dubbelfintade Per Svensson men kunde inte överlista Jacob Johansson. En kort tid efter det så skickar Timrå in en puck mot mål från backplats, pucken styrdes på en Modoit och smet millimeter utanför stolpen.

Med mindre än halva den tredje perioden kvar så får Timrå ett powerplay som är väldigt nära att resultera. Jonathan Dahlén hittade bladet på Albin Lundin som hade åkt in framför Peters men målvakten hann över. Sekunder senare så gled pucken igenom fram till just Dahlén som oturligt fick pucken på egen skridsko och tappade läget.

Med fyra minuter kvar så kom nästa Timråläge. Hartmann och Lodin samarbetar sig igenom försvaret och kommer till en farlig dubbelchans men fortsatt ingen utdelning.

Trots flera heta möjligheter i den tredje perioden så får inte Timrå in pucken och matchen slutar 2-1 till hemmafördel. Ny möjlighet till seger redan imorgon då vi tar oss an Modo igen fast i NHC Arena.