Meriterad forward ansluter till klubben

11 maj 2017 08:14

Timrå IK kan idag meddela att forwarden ERIK KARLSSON ansluter till klubben!


Erik är en snabb och spelskicklig forward som är välmeriterad i juniorsammanhang. Han har vunnit SM guld i U16, J18 och J20 samt brons i J18 och TV-pucken. Han har även varit med och vunnit JVM Silver i både J18 och J20. Erik blev även draftad av Carolina Hurricanes 2012 som #99 i fjärderundan.

Eriks moderklubb är Lerums BK men han har tillhört Frölundas organisation sedan säsongen 2008/2009 där han inledde sin karriär i Frölandas U16-lag. Sedan dess har han vandrar upp i deras juniororganisation för att gå hela vägen upp till A-laget säsongen 2012/2013. Erik spelade totalt 112 match och gjorde 10 (7+3) för Frölunda i SHL innan äventyret fortsatte i Nordamerika med två år i Carolina Hurricanes farmarlag, Charlotte Checkers, där det blev 91 matcher och 16 (3+13) poäng. Nu blir det en återkomst till Sverige för Eriks del och klubbvalet hamnade på Timrå IK.

Timrå IKs sportchef Kent ”Nubben” Norberg kommenterar nyförvärvet.
- Erik är en spelare jag såg redan under sin tid i Frölunda där han imponerade stort med sin fart och sitt spelsinne. Jag tror att han kommer passa in väldigt bra hos oss här i Timrå och jag är väldigt nöjd med denna värvning.

Erik Karlsson kommenterar själv sitt nya klubbval.
- Det ska bli skitkul att komma hem och spela i Sverige igen efter två år i AHL. Det kommer att bli väldigt kul att dra igång en ny säsong med Timrå IK då jag tror att laget har potential att göra bra ifrån sig på isen och imponera på fansen i Timrå!

Kontraktet är skrivet över en säsong.