Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Timrå förlorade trots Lavoies debutmål

15 november 2017 21:31

Alexander Lavoie gjorde sin första match för Timrå och förväntningarna var högt ställda. Trots ett mål för kanadensaren föll Timrå med 3–1 borta mot AIK.


AIK tar ledningen trots bra Timråspel

Mycket av förhandssnacket handlade alltså om debuterande Alexander Lavoie och nyförvärvet debuterade omgående i sitt första byte. Det är också Timrå som lag som inleder bäst. Efter ganska precis halva perioden åker AIK dessutom på en utvisning och Timrå får sin första chans i powerplay för kvällen. Trots att Timrå både inleder och avslutar sitt numerära överläge bra får de inte in pucken i mål. Trots övertaget för Timrå är det AIK som tar ledningen i matchen. 1–0 kommer vid tiden 14.53. och målet gör att matchen tappar lite av sin intensitet. Med 15 sekunder kvar av perioden drabbas Timrås Emil Berglund av en utvisning. Perioden slutar dock 1–0 till hemmalaget AIK.

Haukeland räddar kvar Timrå

Timrå inleder den andra perioden i boxplay och båda lagen har utöver det fått varsin utvisning från den första perioden. AIK skapar ett jätteläge i powerplay men Haukeland räddar och Timrå blir samtidigt fulltaliga. AIK fortsätter sedan starkt men Haukeland står pall i målet. Matchen blir allt mer AIK:s och Timrå har svårt att skapa möjligheter. Närmast kommer Jonathan Dahlén när han vänder bort AIK-försvaret men skottet blir resultatlöst. Sett till matchbilden är det också fullt naturligt att det är AIK dom gör nästa mål. Efter ett fint passningsspel utökar hemmalaget till 2–0. Efter 18.27 får de dock en utvisning som resulterar i Timrås andra powerplay. Trots det uteblir målen och 2–0 står sig.

Lavoie träder fram

Efter en något avvaktande inledningen av den tredje perioden tar matchen med besked fart när ingen mindre än Alexander Lavoie gör mål i sin Timrådebut. Ett underbart passningsspel mellan honom, Dahlén och Olofsson sätter kanadensaren i ett friläge som han gör det bästa av. Kort därpå får Timrå ytterligare en utvisning med sig och kvitteringsjakten har börjat. Överläget blir dessvärre resultatlöst och istället är det AIK som får möjligheten att utöka, och de tar den. Med drygt tio minuter kvar leder AIK med 3–1. Därefter får AIK ännu en utvisning och Timrås nya powerplaykedja får ännu en möjlighet att visa upp sig men inte heller nu lyckas Timrå skapa varken chanser eller mål. Timrå tar timeout och plockar ut målvakten men två minuter kvar men forceringen blir resultatlös och AIK segrar med 3–1.

Statistik:

Mål: 3–1

Skott: 29–24

Utvisningsminuter: 10–4

Tekningar: 28–29

____________________________________________________________

NÄSTA MATCH

Fredag 17 november
NHK Arena kl 19:00
BOKA BORD TILL MATCHEN