Timrå föll i tillknäppt tillställning

6 december 2017 21:25

Bortamatchen mot Västervik var mållös i två perioder. När hemmalaget väl satte fart hängde inte Timrå med och förlorade till slut med 0–2.


Avvaktande spel i första

Matchen bjuder på sin första riktigt heta chans efter drygt tre minuter när Jonathan Dahlén får en dubbelchans precis framför mål. Även om skottet motas bort så tänder situationen laget och Timrå tar tag i spelet. Matchens första powerbreak blir en välbehövlig andningspaus för Västervik som kommer ut starkare efter det. Mot slutet av perioden får Timrå ett kalasläge när en hemmaspelare halkar och Timrå kommer två mot en. Dessvärre sitter inte riktigt passningen till Filip Hållander och chansen passerar förbi. Istället drabbas Timrås Didrik Strömberg av en utvisning i periodens slutskede och de får avsluta perioden i boxplay. Ställningen 0–0 står sig trots det.

Karlsson och Dahlén gör vad de förmår men nollan, den består

Även om Timrå inleder den andra perioden i boxplay är tiden för knapp för att Västervik ska hinna skapa några chanser värds att nämna. Därefter böljar spelet mycket fram och tillbaka med Jonathan Dahlén som den klart piggaste spelaren på isen. Han skapar flera chanser för Timrå som sånär letar sig in i mål. Resten av laget lyfter sig så småningom också och Timrå tar ett allt hårdare grepp om matchen. Trots det sätter ett gott målvaktsspel i Västervik stopp för målen. Till och med Erik Karlssons avvärjs med den äran. Även om överläget inte resulterar i några mål betalar det si i form av en utvisning för Västervik. Timrå kan visserligen etablera lite spel i offensiv zon men de får inte till några heta chanser att spräcka nollan och Västervik klarar enkelt av sina två minuter i boxplay. Kort därpå står Erik Karlsson för matchens dittills bästa möjlighet när han prickar stolpen men pucken vill uppenbarligen inte in i mål och andra perioden slutar också 0–0.

Västervik spräcker nollan

Tidigt i den tredje perioden kommer en riktig kalldusch för Timrå när Västervik lyckas spräcka nollan. Målet väcker utan tvekan liv i båda lagen och minuterna som följer på målet är smått kaosartade med lysande chanser för båda lagen. I mitten av perioden får Timrå nästa möjlighet i powerplay. Laget har dock svårt att skapa något och Västervik blir fulltaliga, åtminstone för en stund, för direkt efter kommer nästa utvisning för Västervik och Timrå får fortsätta i powerplay. Det går ändå inte riktigt Timrås väg och efter en slarvig passning kan Västervik kontra in 2–0 i numerärt underläge. Timrå förmår inte heller skapa något under den tid som är kvar i powerplay. Med två och en halv minut kvar tar Timrå timeout och plockar samtidigt ut Henrik Haukeland. Det blir trots det inga större reduceringschanser för bortalaget utan det är snarare Västervik som är nära att utöka. 2–0 står sig matchen ut och Västervik kan räkna hem de tre poängen.

Statistik:

Mål: 2–0

Skott: 20–36

Utvisningsminuter: 6–2

Tekningar: 33–29

____________________________________________________________

NÄSTA HEMMAMATCH

Lördag 9 december
NHK Arena kl 18:00
BOKA BORD I ARENAN