Forward och back skriver på för Timrå IK
Publicerad: 2017-05-04

Timrå IK kan idag meddela att VILMOS GALLÓ och MAKSIMS PONOMARENKO har skrivit på för klubben!

Vilmos Galló har Flemingsbergs IK från Stockholm som moderklubb men flyttade inför säsongen 2013/2014 till Linköping för att spela i deras juniorlag. Säsongen 2015/2016 debuterade Vilmos i A-lags sammanhang och har därefter spelat 101 SHL matcher och gjort 18 (8+10) poäng. Vilmos har även landslagsrutin där han har representerat Ungerns juniorlag 20 gånger men framförallt representerat A-landslaget 41 gånger och gjort 23 (14+9) poäng.

Timrå IKs sportchef Kent ”Nubben” Norberg kommenterar värvningen av Vilmos.
- Vilmos är en ung och talangfull forward med både SHL och landslagsrutin. Han är en väldigt spännande spelare som kommer att bli intressant att följa under säsongen och vi är väldigt glada över hans signatur.

Maksims Ponomarenko har det lettiska laget Metalurgs Liepaja som moderklubb men har representerat norska Lørenskog sedan 2011/2012. Där har han gått från juniorlagen hela vägen upp till Lørenskogs A-lag säsongen 2013/2014. Totalt har Maksims spelat 121 matcher i Norska högstaligan där det har blivit 18 (3+15) poäng. Han har även representerat Lettiska juniorlandslaget hela 66 gånger och även fått chansen i A-landslaget ett par gånger.

Timrå IKs sportchef Kent ”Nubben” Norberg kommenterar värvningen av Maxims:
- Maksims är en ung och ambiös fysisk back med mycket A-lagsrutin. Det ska bli väldigt spännande att följa och se hans utveckling här i Timrå.

Både Vilmos och Maksims kontrakt sträcker sig över en säsong.

Vilmos Gallós statistik

 

Maksims Ponomarenkos statistik

David Åberg