Rättvisan segrar

6 april 2018 23:44

Det är en match där Timrå kan leverera på bästa nivå och Dahlén placerar Timrå IK i SHL inför kommande säsong.


44 sekunder

Det vore att ljuga om man inte sa hur känslorna är helt överladdade. Det känns i hela arenan hur viktig och avgörande denna match är. Direkt vid puck släpp så kan Karlskrona kasta in en puck mot Haukeland. Men när spelet vänder så räcker det med 44 sekunder in i spelet så har Galló satt första pinnen för Timrå. Efter tekning i mittzon så drar Dahlroth upp klubban och får sitta 2 minuter. Karlskrona spelar powerplay. Timrå lyckas ta sig loss och kan prova ett relativt friläge för Timrå. Karlskrona lyckas inte etablera sig i offensiv utan måste jobba mer på defensiv trots överläge. Timrå kan kliva ut i fullt manskap. Man bevisar på starkt defensivt spel när Karlskrona kan vända spelet snabbt och komma in i försvaret. Det kommer ett gäng snygga uppspel som mycket väl kan generera målchanser. Ett jämnt spel sätt över första halva perioden. Karlskrona får en enorm möjlighet men Haukeland är med. Nu har Karlskrona dock ställt upp i offensiv. Det leder till puck out. Tekning hos Timrå. Haukeland räddar. Det blir väldigt stökigt framför Haukeland när Karlskrona kommer nära kasse. När det avlossas ett skott så har mulburen flyttas från sin position och man blåser av för att rätta till detta. När klockan stannar på 16.45 så drar Karlskrona på sig en utvisning och Timrå får där med möjlighet att ställa upp i powerplay. Det hinner inte bli någon utdelning av powerplay och man går därmed till pausvila.

Haukeland är gjord av gummi

Pucken hinner bara släppas så får Wedin sitta utvisad för hög klubba. Karlskrona ställer upp i offensiv. Haukeland håller tätt samtidigt som Timrå blir fulltaliga. Timrå tar sig in Karlskronas defensiv och kan lägga några skott mot kassen. Man är framme på returerna också trots att man inte hinner etablera något spel. Karlskrona vänder spelet och det blir tekning i Timrås defensiva. Timrå sätter hög press och djup forechecking. Efter en situation vid sargen blir Hardegård utvisning för hög klubba. Det blir 2+2 för blodvite. Haukland försvarar målburen med ett otroligt psyke. Två av dom fyra utvisningsminuterna är det inget som helst större spel.Dom sista minutrarna kommer dom verkligen in på Timrås försvar. Man kan spela ut pucken och man har klarat ett jobbigt underläge. Timrå ställer snabbt upp i Karlskronas zon men kan lätt tappa på blå. Genom snabba vändningar så hinner Karlskrona inte gå långt in. Haukeland kan svara för en helt oförståndig räddning.

Vi ger aldrig upp

Man kommer ut med energi och styrka. Timrå kan komma in i Karlskronas zon enkelt, men inte tillräckligt för att kunna ge sig på kassen. Karlskrona kommer inte in i Timrås defensiva. Dahlén tar med sig två spelare och sticker iväg. Det blir inget mål. Man spelar med en otrolig fart och vilja. Det märks att det är nu det avgörs. Klockan tickar. Det bjuds inte på många farliga chanser. Det känns som att känslorna är utanför kroppen. Spelare kommer i fart mor Haukeland men han står fast. Klockan stannar på 08.10 när Dahlén nätar 0-2 till Timrå. Det ryktas om att han precis som sin idol Zetterberg ska ta Timrå upp till SHL. Det blir powerbreak när klockan står på 10.09. Halva sista perioden kvarstår. Timrås backar fortsätter försvara i världsklass. Det kommer väldigt höga och okontrollerade puckar från Karlskrona. En spelare från Karlskrona står framför Haukeland med fritt läge men lyckas ändå inte sätta den. Enligt statistik har man i en andra perioden aldrig lyckats vänt. Kollar man på klockan så är det bara 5 minuter kvar. Karlskrona tar Time out. Man försöker ta sig mot Haukeland men kan inte ta sig ut egen zon. När det kvarstår 2 minuter får Timrå spela boxplay. Det blir inget mål från Karlskrona och Timrå har avancerat upp till SHL.