Andra raka för Timrå hemma mot Västerås

12 oktober 2020 21:04
Matchrapport

På måndagskvällen var det dags för Timrås tredje match för säsongen. Det var ett Timrå som kom in i matchen med vind i seglen efter 7-1 segern senast mot BIK Karlskoga. Och visst skulle det visa sig också, då Timrå inledde matchen i ett rasande tempo och redan efter dryga fem minuter var grunden för segern lagd, och tre nya poäng kunde bärgas.


Välkommen, Isac Lundeström!

Det är fulla spjäll direkt när pucken släpps, och det är Timrå som vill lägga ribban för kvällen.

Inte ens en minut av matchen hinner passera innan Isac Lundeström ska noteras för sin första poäng för säsongen, då han spelar fram pucken till Jonathan Dahlén som piskar in ledningsmålet.

Det ska inte ta särskilt lång tid innan firma Boqvist - Lundeström - Dahlén presenterar sig igen. Det är återigen Lundeström, som verkar vara på bjusshumör ikväll, som assisterar Dahlén som inte göra några misstag framför mål, utan dubblerar både Timrås och sin egen målskörd.

Timrå har inlett matchen i ett rasande tempo, vilket tvingar Västerås till en timeout.

Timrå fortsätter att sätta press på Västerås och kontrollerar matchen helt och fullt, och Västerås har inte mycket annat till val än att slå bort puckar.

När Timrå väl får besök i egen zon så visar de prov på bra defensivt arbete och gästerna har jätteproblem att etablera någonting offensivt.

Med knappa minuten kvar av perioden så får Timrå spela powerplay för första gången i matchen, då Västerås Rasmus Asplund får två minuter för en interference. Timrå spelar sig tidigt fram till ett skottläge för Dahlén, men Jesper Myhrenberg i bortakassen är bra med.

Timrå går till pausvila med en, sett till första perioden, högst rättvis 2-0-ledning.

Jämnare mellanakt

Timrå inleder perioden i numerärt överläge i en dryg minut och visar det genom att direkt kliva in i offensiv zon och etablera spel, men lyckas inte förvalta sitt powerplay.

Istället är det Västerås som ska få spela fem mot fyra efter att Walli Walterholm får åka och sätta sig i två minuter för en slashing.

Timrå fortsätter att visa prov på en fin defensiv och lämnar inte mycket över till slumpen, utan blir fulltaligt med fortsatt 2-0-ledning.

Men nu börjar Västerås att trumma igång och Hertzberg får ett fint läge, precis framför Jacob Johansson, vilket förvisso inte resulterar i ett mål för gästerna, men däremot en ny Timråutvisning. Morten Madsen får två minuter, även han för en slashing, och nytt boxplay att vänta.

Även detta numerära underläge löser Timrå bra och när de två utvisningsminuterna passerat så är ställningen oförändrad.

Det är sannerligen ett annat Västerås som kommut ut till den andra perioden, och spelmässigt är det gästerna som har övertaget. Detta tvingar Timrå till sin tredje utvisning i den andra perioden, då William Eckmyhl åker ut i två minuter för en charging.

Västerås startar sitt powerplay med att ställa upp i Timrås zon och komma till några avslut, men Timrå lyckas rätt snabbt få någorlunda kontroll på situationen och nekar bortalaget en reduceringspuck.

Lite mindre än tre minuter återstår av perioden då Timrå får en ny chans i powerplay, och den här gången lämnar de inte lottlösa. Det är, för tredje gången ikväll, Jonathan Dahlén som lyckas överlista Jesper Myhrenberg i bortamålet. Den här gången med ett välplacerat slagskott invid målvaktens vänstra stolpe.

Sista pausvilan för kvällen och 3-0-ledning.

En reducering, sedan stänger butiken

Visst märker man att Västerås behöver göra mål, då de kommer ut till den tredje perioden och jagar mycket puck och försöker få till en offensiv press, men Timrå fortsätter att visa upp en bra defensiv och behåller fortsatt kontroll på matchen, både med och utan puck.

Perioden som sådan är i huvudsak tämligen händelsefattig och domineras av mycket fysiskt spel, dock inte många jättefarliga målchanser.

Det ska dröja en dryg kvart innan nästa mål i matchen är ett faktum. Det är Niclas Lundgren som tar tillvara på en oerhört tilltrasslad situation och placerar in 3-1 bakom Jacob Johansson.

Med reduceringsmålet i ryggen så plockar Västerås målvakten, vilket inte resulterar i det de hade hoppats på, utan Morten Madsen sätter punkt för kvällens tillställning med sitt 4-1-mål.