Anders "Ante" Karlsson kommer hem!
Publicerad: 2019-05-10
Varmt välkommen hem säger vi till Anders "Ante" Karlsson som har skrivit på ett femårskontrakt med Timrå IK!

Anders är inget främmande namn för någon i Timrå. Han är född och uppvuxen i trakten. Han inledde sin tränarkarriär i just Timrå IK 2007/2008 då han tog över Timrå J18 och hade den rollen i fyra säsonger innan han tog klivet upp till Timrå J20.

Säsongen i J20 blev kortvarig utan istället var det dags för seniorhockey då han klev in som assisterande tränare i A-laget under säsongen 2011/2012. Där blev han kvar i två säsonger till innan han lämnade Timrå och klev in som först assisterande i Södertälje för att sedan ta över huvudansvaret under en kort period. Dom fyra senaste säsongerna har han varit assisterande tränare i Färjestad men nu går flyttlasset hem till Timrå IK igen!

I Timrå kommer Anders att assistera Fredrik Andersson i A-laget men även vara en del av juniorverksamheten där han kommer att ha en del i framförallt utvecklingsarbetet med våra juniorer. Kent Norberg är nöjd med att få hem Anders och ser fram emot möjligheten att ha han i organisationen under en lång tid.

- Det känns fantastiskt kul att Anders återvänder till oss efter att ha varit iväg i fem år på andra äventyr. Det känns jättebra med den starka ledarkonstellationen vi nu kommer att få, säger Kent Norberg och fortsätter

- I Anders så vet vi vad vi får och vet vad han står för vilket är otroligt viktigt i vårat framtida arbete med att utveckla spelare. Utöver sin roll som assisterande tränare i A-laget kommer Anders även att jobba med juniorsidan och vara en del av utvecklingen på den fronten också. Han har väldigt mycket erfarenhet och en gedigen bakgrund i just juniorutveckling så det här är en fantastiskt möjlighet för oss.

Anders Karlsson själv är glad att vara hemma i Timrå igen och ser positivt på framtiden.

- Det känns inspirerande och roligt att vara tillbaka i Timrå IK. Det är positivt och en framtidstro i klubben just nu. Vi kommer att ha ett intressant och utvecklingsbart lag och med den härliga publik som finns i Timrå ska vi bli svårslagna i vinter, kommenterar Anders Karlsson.

I och med detta är även tränarsidan inför nästa år komplett. Fredrik Andersson är lagets hvuudtränare, Anders Karlsson blir assisterande tränare och Peter Hirsch fortsätter som målvaktstränare.

Kontraktet med Anders Karlsson är skrivet till och med säsongen 2023/2024.

{!A}

David Åberg