Landslagsmålvakt klar för spel i Timrå!
Publicerad: 2017-06-05

Timrå IK kan idag välkomna HENRIK HAUKELAND till klubben!

Henrik kommer ifrån Fredrikstad, Norge och spelade juniorhockey i Stjernen fram till säsongen 2009/2010. Därefter tog han klivet över till Sverige för två säsongen i Björklöven där det blev spel i lagets J18-lag. Inför säsongen 2012/2013 återvände Henrik till Stjernen för spel med lagets J20-lag. Det blev även ett par inhopp i A-laget som spelar i Norges högstadivision. Säsongen därpå vaktade Haukeland Stjernes mål 20 gånger för att säsongen efter det vara förstemålvakt i Stjernen.

Säsongen 2015/2016 gick Haukeland åter till Sverige för spel med Leksand i HockeyAllsvenskan där han var med och tog Leksand upp till SHL. Väl i SHL vaktade Haukeland målet 22 gånger och stod för en räddningsprocent på 89.7% trots att laget slutade sist i tabellen.

Henrik har även hunnit med att representera Norges landslag 14 gånger, senast i VM 2017, där han hade en räddningsprocent på 90,7%. 

Nu står det klart att det blir en återkomst till Hockeyallsvenskan för Henrik Haukeland som spenderar sin säsongen i Timrå. Kent ”Nubben” Norberg kommenterar sin värvning såhär:

- Det känns jättebra att Henrik har skrivit på för oss. Han har hela tiden varit vårt förstaval och nu när allt är påskrivet och klart tycker jag att våran målvaktssida känns otroligt spännande med både Henrik som är rutinerad från högstanivå seniorhockey i både Sverige och Norge samt Viktor som är en talangfull målvakt som gjorde otroligt bra ifrån sig i Timrås J20.

Kontraktet är skrivet över en säsong.

David Åberg