• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Angående bortastå

21 maj 2018 15:15
Bortastå

Timrå IKs bortaklack och hemmaklack har tidigare varit placerade bredvid varandra på den västra kortsidan i arenan. Genom avancemanget till SHL kommer en del nya krav på arenas utformning. Bland annat har detta inneburit att bortastå flyttats till östra kortsidan.


Den faktiska utformningen av bortastå är även den styrd av regler och krav från Svenska Ishockeyförbundet. I NHK Arena har byggnationen av nya bortastå kommit igång. Sektionen är dock inte alls färdig. I fredags dök det upp en bild på hur bortastå ser ut just nu under byggnationen. När denna bild publicerades startade spekulationer om att bortastå skulle bli helt inglasat likt ett akvarium. Detta stämmer givetvis inte.

Enligt SHLs regler är kravet, för bortastå som på sätt som våran placeras längre upp på en läktarsektion, att det finns ett skydd framför sektionen. Skyddet ska vara minst 120 cm vid lägsta punkten. Detta är huvudsakligen för bortasupportrarnas egna säkerhet. Det material som används för att bygga detta skydd måste vara täckande. Detta innebär att man inte kan sätta upp ett vanligt räcke. Ställd inför detta beslut har Timrå IK i samråd med kommun och representant från SHL valt ett plexiglas. Tanken med det är att man på bortasektionen då får en helt oinskränkt utblick. Plexiglas finns också på andra läktarsektioner i arenan. Genom att NHK Arena är så pass brant har SHL förordat ett något högre skydd. Vi har då stannat vid att bygga ett skydd i form av ett plexiglas som är 150 cm.

Vi är helt övertygade om att detta plexiglas inte kommer att påverka upplevelsen för bortasupportrarna. Faktum är att arenans lutning gör att plexiglaset knappast ens kommer att hamna i blickfånget. Givetvis kommer inte heller akustiken att påverkas. Vi hoppas och tror att bortasupportrar som kommer till NHK Arena på alla sätt ska bidra till att skapa en härlig atmosfär vid matcherna.