• Huvudsponsorer

Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt

Angående bortastå

21 maj 2018 15:15
Bortastå

Timrå IKs bortaklack och hemmaklack har tidigare varit placerade bredvid varandra på den västra kortsidan i arenan. Genom avancemanget till SHL kommer en del nya krav på arenas utformning. Bland annat har detta inneburit att bortastå flyttats till östra kortsidan.


Den faktiska utformningen av bortastå är även den styrd av regler och krav från Svenska Ishockeyförbundet. I NHK Arena har byggnationen av nya bortastå kommit igång. Sektionen är dock inte alls färdig. I fredags dök det upp en bild på hur bortastå ser ut just nu under byggnationen. När denna bild publicerades startade spekulationer om att bortastå skulle bli helt inglasat likt ett akvarium. Detta stämmer givetvis inte.

Enligt SHLs regler är kravet, för bortastå som på sätt som våran placeras längre upp på en läktarsektion, att det finns ett skydd framför sektionen. Skyddet ska vara minst 120 cm vid lägsta punkten. Detta är huvudsakligen för bortasupportrarnas egna säkerhet. Det material som används för att bygga detta skydd måste vara täckande. Detta innebär att man inte kan sätta upp ett vanligt räcke. Ställd inför detta beslut har Timrå IK i samråd med kommun och representant från SHL valt ett plexiglas. Tanken med det är att man på bortasektionen då får en helt oinskränkt utblick. Plexiglas finns också på andra läktarsektioner i arenan. Genom att NHK Arena är så pass brant har SHL förordat ett något högre skydd. Vi har då stannat vid att bygga ett skydd i form av ett plexiglas som är 150 cm.

Vi är helt övertygade om att detta plexiglas inte kommer att påverka upplevelsen för bortasupportrarna. Faktum är att arenans lutning gör att plexiglaset knappast ens kommer att hamna i blickfånget. Givetvis kommer inte heller akustiken att påverkas. Vi hoppas och tror att bortasupportrar som kommer till NHK Arena på alla sätt ska bidra till att skapa en härlig atmosfär vid matcherna.