• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb

Angående bortastå

21 maj 2018 15:15
Bortastå

Timrå IKs bortaklack och hemmaklack har tidigare varit placerade bredvid varandra på den västra kortsidan i arenan. Genom avancemanget till SHL kommer en del nya krav på arenas utformning. Bland annat har detta inneburit att bortastå flyttats till östra kortsidan.


Den faktiska utformningen av bortastå är även den styrd av regler och krav från Svenska Ishockeyförbundet. I NHK Arena har byggnationen av nya bortastå kommit igång. Sektionen är dock inte alls färdig. I fredags dök det upp en bild på hur bortastå ser ut just nu under byggnationen. När denna bild publicerades startade spekulationer om att bortastå skulle bli helt inglasat likt ett akvarium. Detta stämmer givetvis inte.

Enligt SHLs regler är kravet, för bortastå som på sätt som våran placeras längre upp på en läktarsektion, att det finns ett skydd framför sektionen. Skyddet ska vara minst 120 cm vid lägsta punkten. Detta är huvudsakligen för bortasupportrarnas egna säkerhet. Det material som används för att bygga detta skydd måste vara täckande. Detta innebär att man inte kan sätta upp ett vanligt räcke. Ställd inför detta beslut har Timrå IK i samråd med kommun och representant från SHL valt ett plexiglas. Tanken med det är att man på bortasektionen då får en helt oinskränkt utblick. Plexiglas finns också på andra läktarsektioner i arenan. Genom att NHK Arena är så pass brant har SHL förordat ett något högre skydd. Vi har då stannat vid att bygga ett skydd i form av ett plexiglas som är 150 cm.

Vi är helt övertygade om att detta plexiglas inte kommer att påverka upplevelsen för bortasupportrarna. Faktum är att arenans lutning gör att plexiglaset knappast ens kommer att hamna i blickfånget. Givetvis kommer inte heller akustiken att påverkas. Vi hoppas och tror att bortasupportrar som kommer till NHK Arena på alla sätt ska bidra till att skapa en härlig atmosfär vid matcherna.