Jonas Torines inleder sin tjänst hos Timrå IK

2 juni 2020 16:10
Personal

I mitten på mars presenterades Jonas Torines som ny klubbchef i Timrå IK. Nu är han på plats i Timrå.


Vem är Jonas Torines?

Jag är snart 44 år gammal och bor med min fru Anna och två barn, Malte och Vidar, 13 och 8 år gamla. Vi kommer från Landskrona men i grund och botten är jag från Huddinge där även mitt hockeyintresse började. Ian Boyce (Jeremy Boyce pappa) är en gammal favorit till mig från Huddingetiden.

Idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv och trots att ishockeyn har varit ett stort intresse har jag inte spelat något själv utan golfen är den idrotten som tagit upp min tid som ungdom. Jag flyttade till Skåne för att börja på golfgymnasium och sedan dess har jag hunnit med att bli proffs samt spela i landslaget. Som bästa meriter är två junior-SM guld samt etta i EM upp till 18 års åldern. Därefter gick livet över till det civilia och en säljkarriär där det senaste var på Titleist som försäljningschef. Under tiden som jag bott i Landskrona har jag även hunnit med att vara styrelsemedlem i Landskrona BoIS samt Landskrona Golfklubb.

Varför sökte du dig till Timrå IK?

Jag är en föreningsmänniska sedan många år tillbaka. Föreningslivet är något jag verkligen brinner för. Jag har som sagt några år som aktiv i Landskrona BoIS som styrelsemedlem och under mina sista år arbetade jag med en hel del väldigt tuffa men samtidigt riktigt roliga frågor. Under den tiden insåg jag att en sådan tjänst på heltid är något som skulle passa mig väldigt bra.

När då tjänsten här hos Timrå IK tyckte jag att det passade mig väldigt bra. Efter flera intervjuer och presentationer av Timrå IK så kände jag och familjen att det här var något att satsa på. Vi fick en väldigt positiv bild av både området och av föreningen. Timrå IK kändes som en väldigt familjär förening med ett starkt engagemang både i och runtomkring klubben.

Det här är som en dröm som går i uppfyllelse för mig. Att få ha ett kontor i en ishall samtidigt som jag får kombinera föreningslivet, det kommersiella och elitidrotten är något som jag ser väldigt mycket fram emot.

Vad tillför du till Timrå IK?

Jag tror att någon med den bakgrund jag har där idrott, försäljning och föreningsliv har funnits på separata plan kan se saker från ett bredare perspektiv och komma med lite nytänk. Jag tror att någon som tidigare inte har jobbat i ishockeyn kan se saker med nya ögon. Men min styrka är att skapa kontakter och bibehålla och fördjupa befintliga kontakter. Jag tycker att det är viktigt att komma ut så mycket som möjligt för att träffa partners, fans och människor runt föreningen.

Till en början så är det viktigt att bygga vidare på satsningen som nu påbörjats. Framförallt så måste man få alla att dra åt samma håll, säkerställa att alla vill vara med på den resan som nu är inledd. Min första uppfattning är att klubben, företag o fans verkligen vill vara med på resan som påbörjats. Det visar väl framförallt kampanjen #backanubben och dom samarbetsavtal med företag som tecknats. Vi har ett riktigt bra drag i föreningen.

Jag är en del i den här brickan men tillsammans ska vi med samarbetspartners och supportrar ta steget upp i SHL igen.