Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan

Tim Erixon ansluter & Filip Westerlund förlänger med Timrå IK

11 juni 2021 15:00
Lagbygget

Timrå IK kan idag meddela att Tim Erixon ansluter till truppen och att Filip Westerlund förlänger!


Tim Erixon

Tim Erixon har sin bakgrund i Skellefteå AIK där han började sin karriär i juniorlagen säsongen 05/06. Säsongen 08/09 stod han med som back i A-lagets spelartrupp. Säsongen 11/12 tog Tim steget till NHL för spel i New York Rangers. Tim har under sin viselse i NHL spelat för flera lag som, New York Rangers, Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks och Toronto Maple Leafs, samt respektive lags AHL-lag. Säsongen 19/20 flyttade Tim tillbaka till Sverige för spel i Växjö Lakers där han i år tog SM-guld med laget. Nu står det klart att backen fortsätter sitt spel i SHL, men för Timrå IK.

– En riktigt bra spelare som haft en defensiv roll i Växjö. Han har en bra defensiv men även en bra offensiv som jag hoppas han kommer få visa i Timrå, säger Kent Norberg.

– Det ska bli kul att komma till Timrå och träffa alla och dra igång efter sommaren. Timrå är en proffsig organisation och alla snack med Nubben har känts väldigt bra. Jag är rätt all-around. Jag har spelat i både defensova roller, som i Växjö men även lite mer offensiva. Jag tycker min styrka är att jag läser spelet bra, berättar Tim Erixon.

Kontraktet är skrivet på två säsonger.

Filip Westerlund

Filip Westerlund har sin bakgrund i AIK Härnösand där han startade ungdomskarriären säsongen 13/14. Säsongen 15/16 flyttade Filip till Frölunda HC för spel i J18 Elit och J20 SuperElit. Säsongen därpå debuterade Filip i Frölundas A-lag där han totalt spelade 71 matcher med en vinst i CHL, innan han lånades ut till Timrå IK säsongen 18/19. Efter lånet stannade han kvar för fortsatt spel i den rödvita dressen och förlänger nu vistelsen med ett ettårskontrakt.

– Filip är en spelare som trots sin ålder har rutiner från tidigare SHL-spel. En spelare vars utveckling gick åt rätt håll i fjol och jag är övertygad om att han kommer ha en fortsatt bra utveckling den kommande säsongen, kommenterar Kent Norberg.

– Jag är väldigt nöjd över beslutet och det känns otroligt roligt att fortsätta resan från HockeyAllsvenskan upp till SHL med det här gänget! Jag går in med mentaliteten att det kommer bli en tuff uppgift men det är de roliga, det märks redan nu. Vi kör otroligt hårt och alla känns väldigt taggade och redo för utmaningen. Jag kommer att bidra med snabba, smarta pass, följa med upp i anfallen, ännu mer avslut än förra säsongen och slutligen hårdare defensiv, säger Filip Westerlund.

Kontraktet sträcker sig över en säsong.