Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan

Patrick Wiercioch ansluter till Timrå IK

5 februari 2021 21:55
Lagbygget

Timrå IK kan idag meddela att Patrick Wiercioch ansluter till Timrå IK!


Ett stort tack till alla ni som gjorde denna värvning möjlig genom det första delmålet i 50 000 stödbiljetter, #backanubben.

- Det känns fantastiskt att delmål 1 #Backanubben är i hamn och att vi kan presentera en spelare som supportrar och samarbetspartners bidragit till att få hit. Vi kommer nu fortsätta med delmål 2 i kampanjen och den kommer preciseras mer inför onsdagens match, säger Oscar Johansson, Försäljnings- och Marknadschef Timrå IK och fortsätter,

_- Man får nypa sig i armen över hur fantastiska, lojala och engagerade våra supportrar och samarbetspartners är. Tack för allt stöd ni har gett oss hittills. Stödbiljetterna är vår viktigaste intäktskälla just nu och de kommer ha stor betydelse för hur vi kommer klara den här säsongen och stå starka inför framtiden. Kent Norberg är nöjd med sitt nyförvärv och förklarar att förstärka truppen ytterligare alltid har varit med i hans planer för säsongen.

- Vi gick in i säsongen med målet att gå upp i SHL. För att öka våra chanser till avancemang så har vi alltid haft som mål att förstärka backsidan inför slutspurten. Nu så har vi hittat en kille som vi tror på. Patrick är en spelare med bra storlek samt har väldigt mycket erfarenhet från NHL men även en del från KHL och AHL. Han kommer att kunna tillföra en hel del både offensivt och defensivt, kommenterar Kent Norberg.

Patrick är en kanadensisk back med mycket erfarenhet från den absolut högsta nivån inom elithockey. Han har representerat Ottawa Senators och Colorado Avalanche i NHL där det totalt har blivit 275 matcher och 78 (18+60) poäng. Utöver det har det även blivit 224 matcher och 98 (28+70) poäng i AHL samt en säsong i KHL med Dinamo Minsk.

Utöver klubblagserfarenhet har Patrick även representerad Kanada i världsmästerskapet säsongen 2014/2015 som slutade med en guldmedalj. Han har även vunnit AHL Calder Cup säsongen 2010/2011 (slutspelet i AHL).

Hans senaste klubbadress var HC Bolzano. Nu fortsätter karriären i Timrå IK!

_- Jag är oerhört spänd över att få ansluta till en organisation som Timrå IK. Framgångarna laget har haft den här säsongen under dessa tuffa omständigheter är ett stort skäl till att jag ville komma hit. Timrå vill vinna och det vill jag också, kommenterar Patrick Wiercioch och fortsätter.

- Jag ser fram emot att ta med min erfarenhet från mästerskapslagen som jag har haft turen att vara en del av, till ett omklädningsrum som har ett tydligt mål framåt.

Patrick ansluter till laget under nästa vecka.

Kontraktet med Patrick gäller för resten av säsongen 2020/2021.