Fredrik efter Mora IK

25 januari 2021 12:30
Efter match

Det blev full pott under den en veckas långa bortaresan. Efter gårdagens match tog vi oss ett snack med Fredrik


Det blev en fjärde seger på raken under bortaturnen, hur vill du sammanfatta matchen mot Mora?

- Vi gör väl ingen av våra bästa matcher rent spelmässigt , men grabbarna krigar hårt och hittar ett sätt att vinna. Vi är för långsamma i vårt spel långa stunder och passningsspelet var inte så bra som de kan vara

- Men ett bra målvaktsspel och försvarsspel där vi blockar mycket skott gör att vi kan vinna matchen tillslut.

Efter en tung start på matchen med ett insläppt mål tog du en timeout som tvärvände matchbilden. Vad sa du till grabbarna som fick dom att komma ut som ett helt nytt lag?

- Timeouten kom för att vi förlorade alla närkamper ute på banan. Vi var tvåa in i alla situationer och Mora parkerade långa stunder i vår zon. Jag fick höja rösten lite i båset där budskapet var att hockey är en kampsport, att vi måste börja vinna närkamper och vara mycket snabbare i våra beslut ute på banan samt att vi skulle få upp mycket mer energi i vår skridskoåkning.

- Spelmässigt så visste killarna vad dom ska göra så rent taktiskt så ändrade vi inte på nåt. Men killarna svarade riktigt bra och visade att vi kan förändra matchbilder om vi vill!

Vilka spelare tycker du stack ut under matchen?

- Jacob Johansson i målet var riktigt bra, även Ragnarsson har varit bra under hel turnén och tog ett stort ansvar igår när vi hade en del backar borta. Liljewall gör ett riktigt bra jobb som är smart ute på banan och stark på puck. Sen tycker jag framförallt att det är en riktig laginsats där alla gör sin roll riktigt bra!

Nu har ni spelat fyra täta bortamatcher och varit på resande fot i en vecka. Vad tar ni med er från den här tiden till fortsättningen av serien?

- Nu har vi kunnat svettsat samman laget ännu mer och jag tror vi växt som lag under den här veckan. Vi har bevisat för oss själva att vi kan spel fler matcher på kort tid och vinna, vilket kommer vara viktigt när vi kommer in i ett slutspel.

- Vi får även ett kvitto på att vi är bra tränade då vi orkar hela matcherna igenom när vi spelar så tajta matcher.

Någon spelare som du tycket har stuckit fram lite extra under veckans matcher?

- Målvakterna har varit riktigt bra under den här veckan, Ragnarsson utropstecknet på backsidan. Lilljewall och Walli har varit genomgående dom bästa forwards. Men som sagt tidigare så behöver vi ett ”LAG” för o vinna och att alla gör sin roll och det har alla killarna gjort grymt bra!

Nästa hemmamatch

På fredag är det hemmamatch igen. Den 29 januari gästar Tingsryds AIF NHC Arena!

Du kan redan nu börja köpa stödbiljetter och 50/50 lotter till den matchen

Stödbiljetter

50/50 swishen